Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kind 5 10 Minuten Alleen Thuis Laten

 • Auteur
  Berichten
 • #10480634

  Hallo,

  Ik heb een probleem. Wij hebben een hond en een baby van 4 maanden. Nu neem  ik mijn baby mee als ik overdag met mijn hond loop. Maar in de avond uren wil ik haar niet uit haar bedje halen. Maar de hond moet er wel uit! Hoe doen jullie dit? Mijn man werkt onregelmatig en ik ook. Dus het komt regelmatig voor dat een van ons alleen in de avond thuis is.  


  mirtjemirtje
  Bijdrager
  #10480638 Quote

  Ik heb geen hond maar heb wel eens de vuilnisbak aan het begin van de straat gezet terwijl mijn baby lag te slapen. Zolang ze in haar bedje ligt is ze in principe veilig. Ik wil wel altijd mijn huis kunnen blijven zien  niet te ver weg. Maar voor een paar minuutjes moet dat dat wel kunnen toch?

  #10480639 Quote

  Ik ga regelmatig even snel met de hond als mijn zoon in bed ligt. Dan ga ik max 10 minuutjes.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10480640 Quote

  Heel klein rondje lopen rondom het huis zodat je het huis altijd kan zien, en max 5 minuten weg blijven? Babyfoon mee?

  Toen m’n oudste peuter was en nog een middagslaapje deed, was de jongste pas geboren en vaak s middags extreem ontroostbaar, alleen wandelen hielp dan. Dan liep ik buiten heen en weer in de straat met de babyfoon om m’n nek zodat ik de oudste kon horen als ze wakker zou worden. De buren zullen wel gelachen hebben, ik liep 30x heen en weer in 5 minuten tijd maar het werkte wel haha.

  #10480643 Quote

  Mijn moeder vertelde me dat ze mij vroeger altijd liet slapen tussen de middag als ze mijn broer naar school bracht. Ver voor het mobiele telefoon tijdperk. Ze zei dat ze altijd een briefje in haar zak deed met dat haar baby thuis lag te slapen en het adres, voor het geval er iets zou gebeuren met haar. Het is misschien totaal overbodig maar kan nog een extra geruststelling zijn….?


  Sunshinexxx
  Bijdrager
  #10480650 Quote

  Je moet doen waar je je goed bij voelt. Dat kan niemand voor je bepalen. Zelf zou ik nooit mijn kind alleen thuis laten. Ook niet voor een paar minuten. Stel dat er brand uitbreekt … kleine kans weet ik maar toch hou ik met dit soort dingen ook rekening 


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10480662 Quote

  Als het niet goed voelt, kun je evt je baby wegleggen voor de nacht in de kinderwagen, dan later op de avond een stukje wandelen en na de wandeling je kindje overleggen in een bedje?
  Ik heb het wandelen wel eens gedaan, toen heb ik de babyfoon 3G app gedownload waar je een camera op hebt, ik was toen ook maar kort weg van huis en kon dmv camera de kamer zien.
  Als de hond alleen moet plassen, we hebben een bak gemaakt in de tuin met grind waar we haar zindelijk op gemaakt hebben (met het oog op kinderen in de toekomst). Ze plast daarop op commando. Als er dus een kindje ziek is of slaapt, speel ik met de hond in onze grote tuin en plast ze op de bak. M’n man gaat dan langer met haar uit voor en na het werk.


  Moradora
  Bijdrager
  #10480663 Quote

  Ik deed het wel de hond moet er uit en de kleuter moest naar school. Dan was ik hooguit 10-15 min weg. Op steenworp afstand van huis. Achterdeur liet ik open en vriendinnen enzo wisten ervan.
  En ik ben niet zo bang aangelegd dat er in die 10-15 minuten van alles mis kan gaan.. ik zorgde wel dat de baby goed sliep zodat hij niet toch wakker zou worden.

  Vroeger was het geloof ik gebruikelijker. We zijn te bang voor van alles tegenwoordig vind ik.

  #10480669 Quote

  Lastige combinatie zo. Baby alleen thuislaten is strafbaar. Wellicht is een draagdoek of kinderwagen een idee?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct