Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kind Slaapt Opeens Minder Goed

 • Auteur
  Berichten
 • #10584886

  Hoi iedereen,

  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Onze kleine man, Thomas, is net 3 maanden oud. Tot pas geleden gingen de nachten altijd erg goed. We hebben een bedtijd ritueel van douchen, flesje en slapen. Hij slaapt naast ons bed in een co-sleeper. Thomas is een echte zijslaper dus ik legde hem altijd vast met een trui of deken in zijn rug en iets bij zijn buik tegen het omrollen. Hij was altijd zo vertrokken en ik moet zeggen dat dat nu nog steeds wel zo is. Maar de afgelopen nachten is hij vrij snel alweer wakker. Hij beweegt driftig met zijn armen en benen en slaat of grijpt zijn speen uit z’n mond. Dan begint hij te huilen. Als ik de speen dan terug in doe is hij weer even stil maar een paar minuten later herhaalt zich dit riedeltje weer.

  Ik heb ook geprobeerd om de truien weg te halen omdat ik de indruk had dat hij gefrustreerd was dat hij niet kon rollen, maar dan rolt hij op zijn rug en begint ook te huilen omdat hij vervolgens niet zelf meer terug kan en ook weer regelmatig zijn speen verliest.

  Ik begrijp dat slaapgebrek er een beetje bijhoort maar op deze manier doen wij de hele nacht geen oog dicht en nog belangrijker Thomas zelf ook niet.

  Heeft iemand tips? Ik hoor het graag. Alvast bedankt!

  #10584887 Quote

  Je zou hem op z’n buikje kunnen leggen? Probeer het eens overdag als je er bij kunt blijven, kijk hoe het gaat. Hij is sterk genoeg om z’n hoofdje te draaien. Op z’n buik heeft hij veel geborgenheid en minder gelegenheid om met z’n armpjes te maaien.


  Elisabeth
  Bijdrager
  #10584891 Quote

  Ik heb afgelopen anderhalve week vergelijkbare situatie gehad. En hier is het nu afgelopen twee nachten ook ineens weer goed gegaan. Ik dacht dat het toch darmpjes waren. Ook dat wiebelen, speen in/uit, hazenslaapjes, etc.. hier begon het halverwege de nacht. Maar afgelopen twee nachten ineens dus niet meer. Eerlijk geen idee wat het geweest is maar wil zeggen dat het vast niet blijvend is 😉 hier hielp het om met hem in ons bed te slapen dan hoefde we er zelf niet hele tijd uit. Of mijn man ging paar uurtjes met hem op de bank slapen snachts met hem in zijn armen. 


  liesforum
  Bijdrager
  #10585090 Quote

  Bij ons hielp het fedde en kees lakentje, misschien een tip om te proberen. Zijn ook veel tweedehands te koop, als het niet werkt kan je er dan zo weer dezelfde prijs voor krijgen als je het zelf verkoopt.


  Magretha
  Bijdrager
  #10586441 Quote

  Hier was de oplossing om op de buik te laten slapen, zoals ook al eerder genoemd werd hierboven met meer geborgenheid etc. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct