Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kind Van 85 Maand In Slaap Wiegen Geeft Rugpijn

 • Auteur
  Berichten
 • #10577602

  Sinds de geboorte van onze zoon wiegen wij hem in slaap bij elke slaapjes die hij een een dag heeft.

  Soms duurt het wiegen 5 minuten maar soms ook een uur.

  Nu hij ouder dan 8 maanden is, wordt hij erg zwaar en ik heb hierdoor waarschijnlijk bekken problemen gekregen en mijn vrouw en ik hebben ook elke keer pijn in ons rug als we hem hebben gewiegd.

  Hij valt alleen niet in slaap als wij hem niet wiegen.
  Als wij hem (voordat hij in diepe slaap is) in bed leggen gaat hij erg hard huilen.

  En zittend wiegen werkt ook niet omdat hij dan aan alles gaat trekken, haren, kleding etc.

  Ik heb baby massages etc al geprobeerd. Maar voor alsnog werkt alleen het wiegen met zingen + speen.

  Hebben jullie tips?


  Tessb
  Bijdrager
  #10577604 Quote

  Ik heb helaas geen tips… maar is een slaapcoach niet iets? Die zien zulke ‘problemen’ vast vaker.


  Essil
  Bijdrager
  #10577611 Quote

  Een gediplomeerd osteopaat voor de baby en fysiotherapie voor jullie zelf.


  Happynewmum
  Bijdrager
  #10577648 Quote

  Een slaapcoach kan jullie adviseren hoe jullie de baby kunnen leren zelfstandig te gaan slapen. Er zijn meerdere methodes (met én zonder het laten huilen van je kindje) mogelijk.


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10577658 Quote

  Ik draag zelf mijn haren in een staart sinds de geboorte van de jongste vanwege dat getrek aan de haren. Zo kan ik het buiten zijn bereik houden. Mocht je daar te kort haar voor hebben zou je misschien een badmuts ofzo kunnen proberen. Oorbellen en kettingen draag ik ook niet meer in zijn bijzijn sindsdien. Hoe je getrek aan kleding voorkomt weet ik niet, met dit weer zou je natuurlijk zonder of met weinig kleren kunnen proberen, maar dat wil je vast ook niet altijd doen. Ik weet ook niet precies wat voor jullie het probleem is van trekken aan kleding? Is hij er teveel door afgeleid of doet hij zichzelf er pijn mee? Of doet het bij jullie pijn of ben je bang dat de kleding stuk gaat? Maar misschien als je dat helder hebt voor jezelf dat er een oplossing voor te vinden is.

  Ik neem aan dat wiegen/wandelen met de kinderwagen, draagzak of een wipstoeltje oid al geprobeerd is zonder succes?

  #10577674 Quote

  Bedankt! goede tips.

  wij hebben nog geen draagzak waar hij echt in kan liggen (wel zitten), als dit bestaat dan is dit misschien ook iets wat al helpt. We hebben we een langere baby dan gemiddeld voor 8 maanden.

  Een slaapcoach is ook een goede tip dank je wel


  Charlieselotte
  Bijdrager
  #10577675 Quote

  Wij hadden een fysio die gespecialiseerd was in slapen. Die heeft ons geholpen met hetzelfde wat jij nu schetst, alleen onze dochter was toen met 6 maanden. Wij waren echt klaar met wiegen en de rugpijn.

  Misschien een stap voor de slaapcoach? Fysio wordt eerste 9 behandelingen vergoedt in de basisverzekering.


  AnoniemJP
  Bijdrager
  #10577689 Quote

  Hi! Dat lijkt mij inderdaad pittig voor jullie, fijn dat het wiegen een aantal maanden geholpen heeft maar wat lastig dat het nu soms zo lang duurt. Er zijn andere manieren om je kindje te leren in slaap te vallen, ik denk graag met jullie mee. Altijd passend bij jullie stijl van ouderschap, dat staat bij mij voorop! Als je meer wilt weten dan kan je mijn website bezoeken http://www.slaapfrouke.nl gecertificeerd baby en kinderslaapcoach.


  MarloesN
  Bijdrager
  #10577698 Quote

  Ik wieg onze jongste van 13 maanden oud en 12 kg zwaar ook nog wel eens in slaap (gelukkig niet meer structureel, hij ging op een gegeven moment toch zelf in slaap vallen, ik liet hem dan wel een paar minuutjes huilen). Maar 12 kg is idd veel te zwaar dus ik leg hem in zijn ledikant, op zijn zij of buik net waar hij zelf heen draait, en wieg hem dan door rustig met de ene hand tegen een schoudetje en de andere hand tegen de billetjes te duwen. Als hij echt onrustig is (over zn slaap heen, door onrust door een mug bv) dan pak ik zijn schoudertje ook echt vast, zodat hij in die positie blijft liggen, en wieg hem zo heen en weer. Je staat dan wel gebukt over het ledikantje maar bij mij is het zo dat na een paar minuten de rust over hem heen komt en dan is met 1 hand aan de billetjes wiegen al genoeg, dan kan ik er naast zitten en steek mn arm tussen de spjjlen door. Op het laatst is alleen een hand stil op zijn billen genoeg, die ik dan heeeel rustig los haal en zn kamer uit sluip. Maarja als dit te vroeg gebeurt, of de vloer kraakt, is het voorbij en kan ik opnieuw beginnen.
  Dit is geen oplossing voor het niet zelf in slaap komen, maar spaart je lijf wel enigzins. Bij ons kwam dat zelf in slaap vallen naarmate de maanden vorderde vanzelf wel. Hij kreeg vertrouwen in dat het veilig is denk ik. Leerde misschien zichzelf ook beter troosten met een kort huiltje en een knuffeldoekje.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct