Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kinderdagopvang Wanneer Is Inschrijven Definitief

 • Auteur
  Berichten
 • #10368989

  Hallo allemaal!

  Kleine en summiere achtergrond: het kindje van ons wordt volgend jaar geboren. De kinderdagopvang willen wij vanaf september/oktober van start gaan.

  Recent zijn wij zeer op tijd al wezen oriënteren voor een kinderdagopvang bij ons in de buurt. Er blijven nog enkele opties over, maar vanwege de vele aanhoudende tips van mensen om je ‘zo snel mogelijk in te schrijven’ hebben wij dit dan ook gedaan. Dit ook omdat zowel online als bij de KDV’s wordt gezegd dat je je snel moet inschrijven en er voordat je van start gaat nog een gesprek krijgt of het allemaal nog door zou gaan of niet.

  Nu hebben wij van een van onze opties al een contract gekregen voor de opvang van ons kind met het verzoek deze binnen enkele dagen te accepteren. Ik heb alleen online gelezen dat na ondertekenen van het contract alles definitief is, terwijl de naam, BSN en zelfs de optie vast/flexibel (vanwege onze roosters) nog geeneens bekend zijn. Dit hebben wij ook aangegeven in het aanmeldformulier, samen met de mededeling dat wij graag (begin) volgend jaar nog in gesprek willen gaan over dit.

  Is dit vaker zo (dus contract krijgen terwijl het meeste nog niet zeker is) en zitten we al concreet vast aan een KDV als we het contract zouden accepteren?


  StephW
  Bijdrager
  #10368994 Quote

  Lees even in de voorwaarden wat de bepalingen bij annulering/opzegging zijn. Mogelijk rekenen ze annuleringskosten, maar die moeten wel redelijk zijn. Maar het is nooit zo dat je echt vast zit hoor.

  #10369058 Quote

  Wij hebben het contract ook al getekend toen het meeste nog niet zeker was (aka voor de geboorte, zonder naam dus, BSN, en ook nog met slechts een vage planning rondom het aantal dagen en welke dagen dan). Denk dat je dat vrijwel altijd wel hebt, omdat op het moment dat een kindje geboren wordt je vaak al te laat bent als je je dan inschrijft en pas na ondertekenen een plaatsing definitief is.

  Verder idd zoals Steph ook zegt, lees even over opzegging/annulering. Het moet mogelijk zijn te annuleren sowieso, alleen vraag is even hoeveel maanden voor de startdatum het nog “oke” is (dus zonder kosten bijv). 


  Galileo
  Bijdrager
  #10369309 Quote

  Het is denk ik ook afhankelijk van de grootte van je stad, populariteit etc. Hier was het bij de meeste zo dat inschrijven vrij was, maar dan je ergens tussen 6-3 maanden voor start moest bevestigen, ivm het maken van de planning. Daarna annuleren kon wel, maar dan met een ‘boete’ van ergens tussen de 25-50 euro, ivm het extra werk. Op die manier hebben wij onze eerste ingeschreven voor in eerste instantie 4 dagen en toen mijn werkdagen bekend werden, hebben we doe dagen doorgegeven en daarvoor alles rond gemaakt. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct