Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kinderdagverblijf voor de sociale ontwikkeling

 • Auteur
  Berichten
 • #10290457

  Mijn zoontje wordt binnenkort 1 jaar. Ik heb weinig andere kindjes in mijn familie of vriendenkring, mijn zoontje ziet nu dus nog weinig andere kindjes. Soms ga ik met het zwemmen of naar een kinderspeelparadijs en dan kijkt hij zijn ogen uit naar de andere kindjes. Laatst was ik met een vriendin die ook een zoontje heeft en hij vond het geweldig, hij zocht echt contact en speelde met hem. Een tweede kindje zie ik ook echt nog lang niet zitten. 

  Nu zit ik er dus aan te denken om hem binnenkort een middagje of ochtendkrant naar een opvang te brengen. Zodat hij leert om met andere kindjes om te gaan? Is dit goed voor de ontwikkeling en leuk voor hem op deze leeftijd of is wachten tot hij naar de peuterspeelzaal kan voldoende? 

   

  Iemand ervaring, advies of tips?


  Niempje
  Bijdrager
  #10290470 Quote

  Hoi,

  Onze dochter vindt het elke vrijdag geweldig bij de opvang.
  Ze is nu 17 maanden en gaat er met erg veel plezier heen. Als ik haar kom halen dan komt ze even naar me toe en is weer snel weg omdat ze weet dat we dan gaan.

  Het is niet voor hem alleen leuk maar voor jou wellicht ook. Heb je een ochtendje voor jezelf en kan hij lekker zijn energie kwijt bij de opvang.

  Ik ben groot voorstander maar dat komt ook omdat ik heel erg blij ben met onze opvang 🙂


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10290504 Quote

  Mijn kids zijn ook altijd opgevangen door oma’s en hadden hierdoor dus ook geen andere kindjes om zich heen. Ik heb ze gewoon vanaf 2/2,5 naar de peuterspeelzaal gedaan 2 ochtenden per week. Ik vond eerder naar de opvang echt niet nodig. Ik denk zelfs dat rond een jaar best lastig is om te starten met opvang, veel kindjes reageren er dan niet zo goed op. Je had dan beter op jongere leeftijd al kunnen starten. 

  #10290513 Quote

  Mijn beiden kinderen gingen pas met 2 jaar. Wel babyzwemmen en baby/peutermuziek. Een eventuele 3de gaat al vanaf 3 maanden ivm werk. Ik zelf ben er ook geen voorstander van om rond 1 jaar te starten. Het is voor mij of vanaf 3 maanden of pas vanaf 2 jaar. Je kan natuurlijk altijd met 1 dagje proberen als dat mogelijk is hier is het minimum 2 dagen. 

  #10290523 Quote

  Ik weet niet waar je woont maar soms ouds de bibliotheek ook een leuke plek om andere kindjes te ontmoeten.  Vooral rondom tijden  van borstvoedingscafe, voorlees middag etc .


  Amoebe
  Bijdrager
  #10290539 Quote

  Ik denk zeker dat het goed is voor de sociale ontwikkeling, maar of hij het op deze leeftijd leuk vindt om te gaan betwijfel ik. De meeste kindjes worden rond 1 jaar eenkennig en hebben moeite met wennen.

  Idd wat hierboven gezegd wordt, starten is beter als baby of met 2 jaar. Maar je kunt het proberen? Wellicht heeft jouw zoontje er geen moeite mee? Ik zou hem dan wel vaker brengen dan 1 ochtendje. Het wennen duurt langer als ze zo weinig gaan.

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10290541 Quote

  Wij hebben onze dochter vanaf dat ze 1 jaar oud was een dag in de week naar een gastouder gebracht. Ze moest natuurlijk even wennen, maar dat ging snel goed. Ze vind het ontzettend leuk, is altijd druk aan het spelen als ik haar weer kom halen. 

  Je kan het altijd proberen. Als hij het echt niet leuk vind kun je er ook weer mee stoppen en het pas later weer proberen. 


  Nodes
  Bijdrager
  #10290551 Quote

  1 is niet echt een fijne leeftijd om te starten op een dagverblijf. Kindjes kunnen dan vaak maar moeilijk wennen en snappen er niks van. Dat is mijn ervaring als medewerker iig.

  Als je het toch graag wil zou ik voor een gastouder gaan. Dat is een stuk kleinschaliger. Anders zou ik lekker wachten tot hij naar de peuterspeelzaal kan.

   


  KL-E
  Bijdrager
  #10290577 Quote

  Mijn zoontje gaat ook niet naar de opvang. Heb superlieve opa’s en oma’s. Heb wel paar vrienden met kleine kindjes, maar her is nu ook niet dat ik daar de deur plat loop. Ik heb niet het idee dat mijn zoontje hoerdoor nu echt iets mist. Vroeger (38 jaar geleden) ging ik ook niet naar de opvang, dat was toen niet. Ik heb daar ook niks aan overgehouden en ben een zeer sociaal persoon 😊

  Mijn zoontje gaat over n half jaartje wel naar de peuterspeelzaal !

  Ik vind het persoonlijk ook een dure optie als je het alleen doet, omdat het wel leuk os voor je kindje . Er zijn genoeg goedkopere oplossingen om je kindje in contact met andere kindjes te brengen! 😉😄

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct