Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kinderen en televisie

 • Auteur
  Berichten

 • DaniDaley
  Bijdrager
  #10373571

  Hallo allemaal,

  Ik vroeg mij af of iemand tips heeft hoe je oma’s laat luisteren 🙈

  Al vanaf dat de oudste baby was hebben mijn man en ik duidelijk afspraken over scherm tijd. Dit hebben we ook gecommuniceerd naar de oma’s toe.

  Inmiddels is de oudste 3 jaar en kijkt onwijs veel tv/tablet bij beide oma’s. 
  Hij heeft dan ‘s nachts nachtmerries en kost ons zeker een half uur hem in slaap te krijgen. 

  Vandaag paste oma (schoonmoeder) een halve dag op. Van te voren weer aangegeven dat hij even geen tv kijkt (enkel Sinterklaas journaal), omdat hij nachtmerries erdoor krijgt. Merkte al dat ze dit niet echt serieus nam, maar ik had het duidelijk gecommuniceerd.

  Mijn zoon kwam thuis en zei gelijk dat hij tv én tablet had gekeken 🤔

  Ik word er wel moedeloos van… Wie heeft de gouden tip?


  Samsonnn
  Bijdrager
  #10373572 Quote

  Hihi ik heb dit met snoepgoed. Veel suiker, winegums (aan een peuter van 2 🤪) toffees dood eng en laatst. Zelfs een zuurtje 😳 ik lees graag mee voor de goude tip want ook hier dove opas en omas 😂🤣 oh en belachelijk verwennen met teveel cadeaus. En indd ik weet dat opas/omas het leuk vinden om te verwennen/omkopen maar heb het vooral over de overdaad (extreme) 


  Hopsakee
  Bijdrager
  #10373583 Quote

  Kind ook bij oma laten slapen na tv kijken. Kan ze zelf de gevolgen ervaren 😂


  Rpl
  Bijdrager
  #10373586 Quote

  Heel herkenbaar naja niet meer want me schoon ouders zien me zoontje niet bewust keuze door heel veel dingen 2 maten meten etc etc naam  vergeten van ons zoontje expres andere nichtjes neefjes niet en ga maar zo door met 2 maten meten dus daar niet mij  ouders af en toe zeker me vader maar ik moet wel lachen want laatst was het slagroom en consequenties Warenwet hij boos werd en meer wilde en dat mocht die half uur aan horen toen dacht o beter dit niet meer doen was niet veel klein beetje met afleiden en iets anders doen ging prima was meer grappig dan ergens want hij balt zijn vuisten en gromt even hahaha 

   


  Plopsa
  Bijdrager
  #10373591 Quote

  Misschien eens vragen waarom hij bij beide ouders zoveel tv kijkt. Het is welk typisch dat beide grootmoeders het doen. Misschien vermaakt hij zich slecht bij hen? Of zijn de grootmoeders al verder op leeftijd en vinden ze het misschien wat zwaar om achter de kleine aan te rennen? 

  Ik lees ook over snoep. Geef zelf een potje of zakje mee met snoepjes die je wel verantwoord vindt. Dan kunnen de grootouders toch verwennen, wat ze zo graag doen,  en is het toch verantwoord.


  Rpl
  Bijdrager
  #10373592 Quote

  Dan alsnog doe je wat leuks met je klein kind buiten wandelen even spelen zelf samen spelen liedjes zingen? 

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen
  #10373663 Quote

  Ik snap het wel als opa en oma de kleinkinderen voor de tv of tablet zetten. Mijn schoonouders zeggen ook altijd kapot te zijn na een paar uurtjes op te passen. 
  ons zoontje slaapt er ook niet goed van maar dat lossen wij op om rustig avond eten, dag doorpraten, massage en dan gaat het wel. 
  het is ook een keuze om ze op te laten passen. Voor kinderen is het wel goed om te leren dat er overal andere regels zijn. Houd in je achterhoofd alles is een fase 😂😂


  DaniDaley
  Bijdrager
  #10373699 Quote

  Het probleem is dat ze niet hoeven op te passen. Ze willen dan zelf graag de kids een paar uur hebben. Ik geef dan aan als ze er klaar mee zijn, ze de kids mogen terugbrengen🙈 


  CvdLB
  Bijdrager
  #10373706 Quote

  Oeeeh lastig onderwerp dit en helaas veel herkenbaar voor mij maar van wat ik van vrienden begrijp voor velen. 

  Normaliter passen beide grootouders alleen op voor de ‘leuk’ en dan probeer ik het een beetje los te laten. Ik geef wel aan wat ik denk dat goed is op de dag (qua ritme, eten/drinken, spelen etc) maar probeer het dan ook los te laten omdat ik weet dat mijn zoontje zich echt anders gedraagd dan thuis. Op de opvang is dat namelijk ook zo.

  Door omstandigheden passen mijn ouders nu ook wekelijks op, een dag in de week. Nu heb ik wel aangegeven dat ze dan niet alleen maar de verwen opa en oma kunnen zijn omdat het nu als onderdeel van de opvoeding gezien moet worden. Dat snapte ze gelukkig wel en ze houden aardig hetzelfde aan. 

  Ik geef altijd een ritme mee (mijn zoontje is wel 1,5 dus natuurlijk anders dan bij een 3 jarige)en ook zijn eten/tussendoortjes.

  De gouden tip heb ik niet, maar probeer inderdaad eens in gesprek te gaan met ze en vraag waarom ze tv kijken. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct