Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

HORMONEN! Kinderwens – maar nu nog niet

 • Auteur
  Berichten

 • Xido
  Bijdrager
  #5722397

  Beste moeders,

  Mijn vriend en ik zijn heel gelukkig samen en hebben net een huis gekocht.  Omdat ik net een nieuwe baan heb, daarnaast nog bezig ben met een hbo opleiding (tot eind 2017), maar vooral omdat mijn vriend er nog niet aan toe is willen wij er nu nog niet voor kiezen om te proberen zwanger te worden.

  Ik vind het erg belangrijk dat we er beide klaar voor zijn hiervoor te kunnen kiezen en wil daar dan ook graag op wachten. Ik merk alleen dat mijn hele lijf erom schreeuwt moeder te worden. Alles in het moeder worden, baby’s, opvoeden, enzovoort, trekt mij. Ik merk dat het me onbewust heel erg bezig houdt (bijvoorbeeld een nieuwe fiets kopen: zal ik dat met stuurlock doen of niet? Met het oog op de toekomst…)

  Het gaat zelfs zo ver dat ik het lastig vind om baby’s van anderen vast te houden, omdat dit heel erg mijn behoefte om moeder te worden versterkt.

  Nu is het zo dat ik niet wil dat deze hormonen en behoefte zoveel druk gaat opleveren dat dit het proces tussen mijn vriend en mij moeilijk maakt.  Ik wil vooral graag dat dit een leuk proces is waar we samen naar toeleven en dat we er pas voor gaan als we er beide helemaal aan toe zijn. Zijn Kinderwens is ook heel groot, maar nu gewoon nog niet.

   

  Ik kom graag in contact met iemand die in een soortgelijke situatie heeft gezeten om ideeën op te doen hoe hier mee om te gaan en wat meer rust te krijgen in mijn hormonen.

   

  Voor de duidelijkheid: mijn vriend (31) en ik (27) kunnen hier heel goed over praten en hij wil mij hier ook graag in steunen, maar wij willen graag weten hoe 🙂

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct