Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kinderwens uitstellen..

 • Auteur
  Berichten
 • #10098608

  Lieve meiden,

  Sinds twee jaar ben ik weer aan een fulltime studie begonnen. Ik ben inmiddels bijna 32 jaar en mijn man wordt 34.

  We hebben allebei een vaste baan, vast contract, financiële middelen en een koophuis. En waar ik eerst dacht onze kinderwens nog even uit te stellen in het kader van mijn opleiding, twijfel ik nu.

  Mijn opleiding duurt nog 2 jaar.. tegen die tijd ben ik 34,  absoluut niet oud maar twijfel.

  Wellicht dat jullie kunnen helpen wat twijfel weg te nemen. Wachten en uitstellen door de opleiding gerealiseerd vanuit mijn werkgever, of moeten wij ons toch nog eens achter de oren krabben.

  Ongetwijfeld dat hier ook al topics over zijn, ( ik heb ze genoeg gelezen) maar elke situatie blijft anders.

  Vast bedankt! 

  Lieve groetjes,

  Fenna

   

  #10098620 Quote

  Hoi! 

  Het is natuurlijk een zeer persoonlijke keuze van jullie beiden, maar ik zou de opleiding (wat doe je eigenlijk?) eerst afmaken en dan beginnen aan kinderen.. 34 is een prima leeftijd om zwanger te worden. 

  Ik ben zelf toen ik 26 was en bezig met een 4jarig hbo opleiding, gestopt met de pil (implanon) in de veronderstelling dat het nog wel even kon duren.. ik werd meteen zwanger en had toen de kleine er eenmaal was geen motivatie meer! 

  Ik vind het moederschap zo geweldig en haal er veel liefde en blijdschap uit. Mijn carriere heeft er wel onder geleden, ik had zelf toen geen vaste baan (en nog steeds niet) maar als de kids (nu inmiddels zwanger voor de 3e) iets groter zijn wil ik wel weer een studie oppakken. Maar nu eerst genieten van het ouderschap. 

  In jouw geval heb je wat meer mogelijkheden omdat je al een vaste baan hebt. Waarschijnlijk kan je er makkelijker een jaartje tussenuit knijpen maar of je dan nog gemotiveerd bent..? 

  #10098621 Quote

  Hoi Fenna,

   

  Ik snap dat je twijfelt en dat het best een lastige keuze is. Ik zou samen met je vriend om tafel gaan en bespreken, kun je een studie en baby tegelijk aan? Of wacht je nog een jaartje en doe je het laatste jaar in je zwangerschap.  Ik zelf persoonlijk zou ook naar de leeftijd kijken als je 34 bent en dan gaat proberen vanaf je35e neemt je vruchtbaarheid wat af en als je meerdere kinderen wilt, maar het allerbelangrijkste is jullie gevoel! Ik vind dat je daar altijd naar moet luisteren! Hoop dat je hier wat aan hebt.

   

   


  FSZVDW
  Bijdrager
  #10098624 Quote

  Moeilijke vraag want is erg persoonlijk inderdaad… maar ligt er ook n beetje aan hoeveel kindjes je graag zou willen. Stel dat je zegt van ik wil 2 of 3 kinderen dan moet je heel stom gezegd eigenlijk wel een beetje op gaan schieten haha

  Maar als je 1 kindje wil dan is 34 een prima leeftijd om zwanger te worden lijkt me.. 

  Of je begint nu en je combineerd het met je school? Ik weet niet of dat haalbaar is?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct