Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kindje dopen

 • Auteur
  Berichten
 • #10415178

  Wij willen graag ons meisje dopen. Maar nu vanwege corona moet t uitgesteld worden wat wij erg jammer vinden. We hopen dat ze deze lente zomer als nog gedoopt kan worden. Met hoeveel weken,maanden zijn jullie kindje gedoopt geworden?


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10415187 Quote

  Ons eerste dochtertje met 4 maanden. Nu willen we onze 2e ook laten dopen, maar dat zal helaas nog wel even duren. Inmiddels is ze al 4.5 maand. Wij wachten het gewoon af en zodra het weer kan, dan laten we haar dopen.

  #10415201 Quote

  Onze zoon mocht gelukkig met 6 weken gedoopt worden maar veel mensen om ons heen hebben lang gewacht, bijv. Een halfjaar. Het is fijn als t door kan gaan, was een bijzondere dienst maar ook later wil de Heere Zijn zegen geven. Is gelukkig niet aan tijd gebonden.


  Hin
  Bijdrager
  #10415234 Quote

  In onze gemeente worden kinderen opgedragen en dat gebeurt nu met een klein groepje mensen of aan huis. Of inderdaad wachten tot het weer mag/kan.

  Indertijd hebben wij onze oudste twee tegelijk laten opdragen, de oudste was toen 4 jaar en de jongste een week of 8. 

  Maakt niet zoveel uit hoe oud je kindje is, daar kijkt God gelukkig niet naar. 


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10415282 Quote

  De oudste toen ze 3 weken was, de jongste met 2 maanden.

  Vorige week is mijn neefje gedoopt, de doopdienst wordt in onze kerk gewoon gedaan, ook in corona tijd! Er mochten 20 mensen in de kerk zitten (dat was precies de naaste familie) en verder kon iedereen online meekijken!

  Maar idd, het maakt in principe natuurlijk niet uit of een kind met 3 weken of met 8 maanden gedoopt wordt, maar ik vond het destijds bij de oudste wel héél bijzonder omdat ze nog zo klein was.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct