Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kindje En Klein Appartement

 • Auteur
  Berichten

 • TzozaR
  Bijdrager
  #10539525

  I.v.m dat we er niet jonger(27 en 31) op worden hebben we gister besloten om toch al te beginnen aan onze kinderwens. Ook al wonen we klein. Wachten op een grotere woonkans duurt zo lang tegenwoordig.

  We wonen in een appartement met 1 slaapkamer, washok, badkamer, woonkamertje en mini keuken en een klein balkon. Samen met 2 honden en 2 cavia’s.(huisdieren wegdoen is geen optie!)

  We gaan nog een hoop spul opruimen(we overwegen een opslagbox te huren)om ruimte te creëren, maar toch zou ik alvast wat raad en tips willen. Zoals wat heb je echt nodig aan spullen voor de baby uitzet?

  Starten met co-sleeper of toch al een bedje?
  Commode of aankleedplank?
  Opbergtips!?

  Box is een must i.v.m de honden.

  #10539527 Quote

  Hoi
  Je hebt ledikantje s met aankleed plank er op
  Maar ik zou voor commode gaan (IKEA ladekast passenhier de kleertjes in en de luiers en creme ed. Op een plankje er boven en je hebt kledingkast bovenstukken die je op kunt hangen die kun je hoog boven het ledikant hangen of boven het bed of was ruimte voor extra opbergruimte en zou geen wipstoel halen maar een voedingskussen die kan op de bank bed en box gebruikt worden als nestje en als wipstoel voor de eerst hapjes en een tummytub IPV een badje

  #10539529 Quote

  Een box hebben wij wel aangeschaft maar echt overbodige aankoo, baby wilde er nooit in. Net zo goed op boxkleed op de grond. Ze blijven wel even liggen hoor voorlopig. Babygym erboven en fijne speelplek. Slapen deden wij in ledikant.
  Kleding kan bij jouw eigen kast in. Scheelt ook weer ruimte.


  JesChevy
  Bijdrager
  #10539530 Quote

  Je heb ook boxen die je inkan klappen als je hem niet gebruikt net als een reisbedje van de baby super handig als je even je handen vrij wil en gebruik je hem niet klap je hem weer in


  RomyVM
  Bijdrager
  #10539540 Quote

  Wij wonen piepklein met 2 kinderen, 4 en 2 jaar. Zwanger van de 3e nu.

  We hebben maar 2 slaapkamers. Onze dochters slapen samen. Er passen precies 2 bedjes in de slaapkamer, 1 kast en 1 commode. Ze delen de kast en dat gaat prima. In onze slaapkamer hebben we een plank waar beddengoed op ligt.

  Beneden hebben we ook erg weinig ruimte. Kinderwagen past onmogelijk in de gang, we hebben ook geen bijkeuken. Kinderwagen ligt altijd in de auto voor het huis, al 4 jaar lang. Dat gaat prima.

  We hebben ruimte voor OF een box, OF een speelhoek voor de kinderen. Speelhoek weg doen is geen optie, dus de baby krijgt geen box. Ik zal de kinderwagen bak op tafel zetten of zet beneden een klein wiegje neer waar de baby de eerste 2 a 3 maanden veilig in kan liggen. Daarna wordt het een kleed op de grond. De baby komt bij ons op de kamer te slapen, er past precies een wieg/ledikant naast mijn bed. Kleertjes voor de baby zullen op een plank in de badkamer worden gelegd, meer ruimte is er niet.

  Dus het is hier ook echt heel krap, zeker met 2 a 3 kinderen. Maar mijn mening is dat vooral baby’s nog zo weinig nodig hebben. Niks meer dan een wiegje, kleertjes, kast/commode en liefde. En een babynestje vond ik zelf heel fijn altijd, eventueel draagzak. Verder heeft een baby de eerste maanden niks nodig. Na een maand of 2/3 een simpel wipstoeltje en dan ga je vanzelf wat klein speelgoed verzamelen, maar echt.. een baby heeft niks nodig en al die uitzetlijsten vind ik onzin. Zoveel dingen koop je dan voor zeer korte tijd en is zonde van je geld.

  Wij gaan binnenkort wel uitbouwen en krijgen dan eindelijk wat meer ruimte, na 4.5 jaar met kinderen is dat toch echt wel nodig nu. We zijn heel creatief in elk hoekje van het huis praktisch inrichten, maar nu kunnen we onderhand al jassen, schoenen en speelgoed echt niet meer kwijt. Maar jarenlang hebben we het prima gered in ons mini huisje en dat kunnen we ook nog wel een jaartje volhouden hoor. Ik vind het een groot voordeel dat ik in 45 minuten m’n hele huis heb gepoetst van boven tot onder, heerlijk haha!


  RomyVM
  Bijdrager
  #10539541 Quote

  Washok hebben we hier niet eens. Wasmachine staat in de keuken, droger naast de wc en wasrek in een klein hoekje op onze slaapkamer. Zo benutten we elke cm van het huis haha


  AAY
  Bijdrager
  #10539588 Quote

  Wij wonen ook zo klein 40m2 slaapkamer is 16 m2
  Daar hebben wij een ledikant babykledingkast tweepersoons bed een grote kledingkast en een combi ledikant comode in een. Dit is handig voor de kledings en verschonen.

  Wij hebben ook een garagebox gehuurd.
  Wij wonen met zijn 4 e thuis.
  Mijn man en twee kinderen dreumes 19 maanden oud peuter 6 maanden oud.


  TzozaR
  Bijdrager
  #10539857 Quote

  Dank voor de tips🙏


  Laura S
  Bijdrager
  #10540191 Quote

  Er is ook een 2 in 1 Ledikant. Dit is een combo met bedje, commode en beetje kastruimte.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct