Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kinkhoest Vaccinatie 3

 • Auteur
  Berichten

 • Dopje
  Bijdrager
  #10251047

  Aub geen anti-vaccinatie discussie. Ja, ik wil graag dat mijn kind alle inentingen krijgt. Maar ik heb een vraag over de kinkhoest vaccinatie. Ik heb tijdens mijn zwangerschap deze al gehad in de veronderstelling dat mijn dochter dan de prik van 8 week over kan slaan. Nu hoor ik echter van het consultatie bureau dat dit wel klopt, echter is de prik een cocktail en krijgt ze de bescherming van de rest dan ook niet. In principe is kinkhoest in NL de gevaarlijkst en daar is ze wel voor beschermd.

  Zijn er meer mensen die dit dilemma hebben gehad?


  NoorX
  Bijdrager
  #10251049 Quote

  Ik heb ook de kinkhoest vaccinatie gehad tijdens mijn zwangerschap. Ik heb mijn dochter gewoon bij 8 weken laten inenten. Dit waren 2 prikken. Ik mocht het eventueel een maand uitstellen maar dat wilde ik niet. Liever haar zo vroeg mogelijk beschermd. Wil je het zelf liever uitstellen? 


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10251055 Quote

  Ik ben bij mijn dochtertje ook ingeënt, kreeg de boostrix dacht ik. Ze is gewoon ingeënt conform het vaccinatieprogramma.niets overgeslagen of uitgesteld. Nu was dat wel net voordat het bekendheid kreeg. Mijn verloskundige en huisarts waren beide nog niet op de hoogte, wellicht dat de periode uit heeft gemaakt.

  #10251064 Quote

  Jij hebt ook de cocktail gehad (dktp) 


  Neusje
  Bijdrager
  #10251065 Quote

  Mijn dochtertje heeft hierdoor pas bij 3 mnd de eerste prikjes gehad en heeft dan ook een keer overgeslagen.. 

  Eerlijk gezegd heb ik er niet zo over nagedacht dat ze dan ook niet beschermd was tegen de rest 🙄😊 beetje dom van mijn kant maar niemand is perfect natuurlijk 🙈 

  Gelukkig wel alles goed gegaan tot nu toe. Ze is nu 3.5 mnd


  Tulipaa
  Bijdrager
  #10251087 Quote

  Hier inderdaad wel een aangepast programma. Volgens mij heb ik zelf ook een cocktail gehad. Ik vraag me af of er een losse kinkhoest prik bestaat, ik dacht van niet.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  xSuzyQ
  Bijdrager
  #10251101 Quote

  Je hebt zelf inderdaad ook de cocktail gehad (dktp). In Nederland is er geen vaccin alleen voor kinkhoest.


  Galileo
  Bijdrager
  #10251102 Quote

  Mijn dochter kreeg bij de eerste serie de DKTP (die ik tijdens zwangerschap ook had gehad) én pneumokokken. Als je de dktp uit wilt stellen, kan het dus zijn dat ze alsnog pneumokokken krijgt of dat je die ook uit stelt. Ik heb toen besloten via het normale programma te laten vaccineren, waarbij we ook nog eens vroeg waren (exact met 6 weken eerste prikken), maar nu is ze 3,5 maand en heeft ze de eerste 3 series gehad en hoeft ze pas bij 6 maanden weer. Vind dat met oog op starten bij opvang best een prettig idee. Helaas zijn er natuurlijk altijd nog de mazelen ect. waar ze nog niet tegen is ingeënt….


  Mxxx
  Bijdrager
  #10251170 Quote

  Ik kom net van het CB af, ik heb tijdens mijn zwangerschap de kinkhoest vaccinatie (cocktail) gehad. Mijn dochtertje hoefde nu geen prikjes, bij de volgende afspraak (3 maanden) krijgt ze haar eerste prikjes

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct