Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kinkhoestvaccinatie Tijdens Zwangerschap 2

 • Auteur
  Berichten

 • BOTW
  Bijdrager
  #10195531

  Momenteel 28 week zwanger, en bij controle VK begon ze over de kinkhoestvaccinatie die tegenwoordig verkrijgbaar is voor zwangere vrouwen. Ik vind het persoonlijk nog iets te “nieuws” dus weet niet of ik het wel wil. Maar twijfel toch een beetje, en ben benieuwd naar wat de meesten hebben gedaan of gaan doen. 

  Mocht ik het niet doen, dan krijgt de baby de vaccinatie met 6 week… 

  Al die keuzes 😉 

  #10195533 Quote

  Hoi, ik heb hem wel gehaald toen ik 32 weken zwanger was, heb er toen zelfs zelf voor betaald. Tot 6 weken vind ik het risico gewoon te groot en geen spijt van. 

  Ik had alleen wat spierpijn in de arm. 

  #10195534 Quote

  Ps: omdat ik deze met 32 weken zwangerschap had, hoefde zij haar eerste prikjes pas met 3 mnd ipv met 2 mnd. 


  Bloempjeee
  Bijdrager
  #10195536 Quote

  Ik heb de vaccinatie ook gehaald toen ik 31 weken zwanger was en zelf voor betaald. Van te voren veel over opgezocht en zag eigenlijk geen reden om het niet te doen. 😊

   


  SuzannevanD
  Bijdrager
  #10195537 Quote

  Ik heb het ook gedaan in mijn 3e trimester, en er zelf voor betaald. Ik had ook nergens last van daarna! 

  Ik heb van dichtbij gezien hoe ziek zulke kleine kindjes kunnen zijn als ze kinkhoest krijgen. Het meisje heeft weken in het ziekenhuis gelegen en zelfs bijna overleden. Daarom was er voor mij geen twijfel.

  In het buitenland geven ze deze vaccinatie ook al jaren aan zwangeren. 

  Als je twijfelt zou ik je adviseren er goed met je verloskundige en/of huisarts over te praten. Zij kunnen je het beste helpen met je twijfels. 


  Sandujour
  Bijdrager
  #10195545 Quote

  Waarom twijfel je?

  Er is niks ‘nieuws’ aan de vaccinatie. Hij wordt enkel pas sinds korte tijd actief aangeboden aan zwangeren in NL. Goed initiatief in mijn ogen. En indd in het buitenland al jaren. Bekijk ook eens de website van het RIVM, hier is veel info te vinden.

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  BOTW
  Bijdrager
  #10195554 Quote

  vind zulke keuzes altijd lastig, net zoalsdie baarmoederhalskankvaccinatie waar achteraf nogal gedoe om is, en of het wel echt goed is etc.

  Ik ben met de kinkhoestvaccinatie niet bekend en mijn omgeving ook niet, en misschien is mijn naalden angst ook wel de twijfel veroorzaker. Was net blij dat ik het icsi & bloedprikken achter de rug heb, heb ik weer een keuze voor een injectie 🙈😌 maar alles voor de baby natuurlijk.🥰


  BOTW
  Bijdrager
  #10195556 Quote

  * Ik ben trouwens zowiezo wel voor het vaccineren hoor, mocht ik hem niet krijgen, krijgt de baby vanaf 6 week gewoon haar inentingen. 


  Silvia-xx
  Bijdrager
  #10195566 Quote

  Toevallig vanochtend een blog gelezen van een moeder die haar dochtertje verloren is door kinkhoest, heel heftig. Ik heb hem zelf laten zetten, op eigen kosten. En zelf ook een naalden angst en mezelf moeten injecteren om zwanger te raken. Maar liever nog die 1e spuit, dan een kindje wat doodziek wordt 🙂 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct