Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kinkhoestvacinatie

 • Auteur
  Berichten

 • Mama van Djonny
  Bijdrager
  #10466585

  Hi,

  Mijn zoontje heeft gisteren zijn kinkhoestvaccinatie gekregen en voelt zich zoals verwacht niet zo lekker, heeft ook koorts en is veel aan het huilen. Het is zo zielig hebben jullie misschien tips hoe ik hem een beetje kan helpen om er doorheen te komen ? Dat het voor hem zo fijn mogelijk word met wat ik voor hem kan doen. Hij is 7 weken oud.
  Bedankt alvast

  #10466590 Quote

  Lekker veel met hem kroelen. Mijn schoonouders deden vroeger kwark op het plekje waar de prik zat en daar over heen de pleister. Kinderen hadden nergens last van. Misschien en tip voor de volgende keer


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10466596 Quote

  Zetpil paracetamol 120 mag je geven, dat kan al veel helpen!


  Mama van Djonny
  Bijdrager
  #10466616 Quote

  Heel erg bedankt beiden, paracetamol zetpil mocht ik nog niet geven van het cb omdat het een klein mannetje is en nog niet zo zwaar is.

  #10466648 Quote

  Ik zou even contact opnemen met de huisarts indien je kindje echt koorts heeft. Kans is groot dat de huisarts wel paracetamol adviseert (ik denk 60 mg max 2-3 x per dag gezien je aangeeft dat je kindje nog niet zo veel weegt)
  Een consultatiebureau mag geen medicatie adviseren voor kinderen onder de 3 maanden met dezelfde reden als dat de drogist het niet mag verkopen, is op voorschrift van de behandelend arts, in dit geval de huisarts.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct