Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Klaar Met De Zwangerschap

 • Auteur
  Berichten

 • SanneStar
  Bijdrager
  #10273952

  Hey dames, begrijp me niet verkeerd door de titel.. voel me enorm gezegend dat ik zwanger ben en alles al die maanden goed is gegaan maar zit er helemaal doorheen!! 

  ben vandaag 29+4 (zit dus in me 30ste week) en ben ondertussen helemaal klaar met de zwangerschap.. de pijntjes & kwaaltjes.. en heb helaas een slijmbeursontsteking er bij wat zoveel pijn doet (rechter heup) en waardoor ik niets meer kan en mag.. 

  die laatste 10 weken kruipen voorbij en februari klinkt nog zover weg!! Ben er zo klaar mee dat de gedachte steeds vaker komt van als ze te vroeg wordt geboren is dat helemaal prima.. voel me schuldig dat ik zo denk! 

  iemand dus tips dat ik de laatste 10 weken nog volhoud op een leuke manier?? Want nu is het alles behalve leuk! 


  Fleurol
  Bijdrager
  #10273955 Quote

  Zit niks anders op dan doorzetten en misschien wat afleiding zoeken. Ellendeeee 

  #10273957 Quote

  Tja, misschien een open deur maar… Netflix Netflix Netflix 🎉

  Laat je vrienden vaak langs komen om je te vermaken. 

  Ben jij een creatief iemand? Anders is dit het moment om te leren macramé-en, breien en haken! 😆 Ik ben niet zo van het knutselen maar wat ik wel leuk vond om te doen is zelf een muziekmobiel maken van vilten balletjes en figuurtjes. 

  Mij hielp het ook om niet verder dan de dag zelf na te denken: weer een dag overleeft!

  Sterkte meis!

  #10273975 Quote

  Ga lekker proberen te zwemmen dan is het gewicht van je buik ff weg 

  #10273979 Quote

   

  Hou gewoon vol meid, trust me, je wilt echt geen vroeggeboorte meemaken, ik spreek uit ervaring. En als je zoiets serieus overweegt, neem dan samen met je partner pas je beslissing nadat jullie een rondleiding hebben gehad op de afdeling Neonatologie. 

  Sterkte en hou vol! In ieder geval tot week 37 zou ik gaan! 


  LadyJ
  Bijdrager
  #10273985 Quote

  Ik vond het ook ellendig. Ik ben aan het puzzelen gegaan. Kon echt uren helemaal ‘erin duiken’. Zo gingen mijn dagen sneller. Succes met de lange laatste loodjes!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Ma Belle
  Bijdrager
  #10274002 Quote

  Als zwangere fysiotherapeut (31+2) vraag ik me af: van wie “mag” je niks meer? 

  Het steeds inleveren van fysieke capaciteit vind ik ook erg lastig, omdat je je elke week weer moet aanpassen aan den beetje minder. Heb vorig jaar een burn out gehad en afgelopen jaar geconstateerd dat de kwaaltjes en pijntjes die ik al 15 jaar heb, chronisch pijn is. Daar moet je letterlijk mee leren leven. Dat is op zich een mooie leerschool voor de zwangerschap. Je kunt niet anders dan de boel accepteren… Je kunt er toch niks aan veranderen  en hoe meer je je ertegen verzet hoe vervelender het wordt. Probeer je gewoon aan te passen aan wat je lichaam aangeeft wat oké voelt en doe ook niet meer dan dat, omdat je met je hoofd bedacht hebt dat je dat zo wil, of dat dat zo hoort. 

  Het is niet makkelijk, dat wil ik je niet voorhouden. En zwanger zijn is best heel pittig, dan ben ik met je eens! Maar probeer het positieve te zien. Schrijf bijvoorbeeld elke dag 3 dingen op waar je dankbaar voor bent of waar je trots op bent. Dat helpt om je focus van het negatieve af te halen. 

  Veel sterkte! 


  SanneStar
  Bijdrager
  #10274025 Quote

  @minni netflix komt ondertussen me strot een beetje uit, hahaha zo veel al gekeken en zit nu ook op zo een punt wat is er nog te kijken?? Opzich wel een crea Bea.. ben al bezig met een baby plakboek met echo foto’s en tekstjes over hoe t allemaal gaat.. maar daar begin ik ook een beetje vast op te lopen.. vandaag laatste medische echo denk ik en laatste poging 3D echo (3e poging.. al helaas 2x mislukt) en dan is t wachten denk ik tot ze er is en ik weer verder kan met echte baby foto’s (als ik er dan natuurlijk ook aan toe kom) begin beetje ook diamond painting gedaan maar helaas merk ik dat ik t vrij snel zat ben.. 

   

  @ma Belle: afgelopen dinsdag bij de huisarts geweest en ze wil me niet prikken met een ontstekingsremmer omdat er helaas weinig bekend is wat het kan doen met je kleine en verder in de zwangerschap.. dus ze heeft me echt bedrust voorgeschreven.. ik wil graag nog te veel en doe ook soms te veel.. en ze heeft nu echt gezegd: “luister naar je lichaam, doe minder en dagen ook niets en neem bedrust anders loop je langer door met klachten na de bevalling”. 
  maar je tip van indd elke dag positieve dingen opschrijven ga ik zeker proberen.. hoop dat het me gaat helpen de laatste weken door te komen!

   

  bedankt dat jullie toch even m’n geklaag hebben gelezen <3 


  Nur
  Bijdrager
  #10274033 Quote

  Hi meis, wat vervelend.. Ik ben zelf 31+2 en zit ook ziek thuis en dit wegens kans op vroeggeboorte.. Wat ik zelf doe is dingen haken van pinterest je bent er druk mee de tijd vliegt voorbij en je houd er wat leuks aan over! ☺️ Het komt goed het is zo tijd! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct