Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kleding in de nacht met 30 graden

 • Auteur
  Berichten
 • #10098551

  Hoi,

   

  Met deze warme dagen vind ik het erg lastig om te bepalen wat ik mijn zoon van 11 weken aan moet doen. De laatste dagen heb ik hem alleen een zomerslaapzak aangedaan zonder romper en zonder dekens. Nog voelt hij warm aan als ik hem rond 6 uur de fles geef. Ik vraag me af of misschien alleen een romper zonder dekens kan. Ik ben dan alleen bang dat hij het te koud krijgt omdat zijn armen en benen  dan bloot liggen. Wat doen jullie allemaal? 


  PM
  Bijdrager
  #10098563 Quote

  Hallo, 

  Onze dochter heeft alleen luier aan, kan best. Wij hebben zelfs een ventilator aan s nachts maar ondanks dat nog steeds niet koud.. je kan het ook even proberen met je zoontje bijv. 2/3 uurtjes..

  Wat ook kan helpen is hydrofiele doeken nat maken met lauw water en die dubbel gevouwen op je kindje leggen als je zoontje gewoon alleen luier aan heeft.. na een tijdje kan je de doek even omdraaien.. dan gaat hij opgefrist slapen.. onze dochter vind dat heerlijk..

  Succes! 


  FSZVDW
  Bijdrager
  #10098565 Quote

  Ik zou hier allemaal wel een beetje mee opletten. Ieder kindje is anders..

  Ik had bijvoorbeeld laatst mijn dochtertje alleen n pyjamatje aan gedaan. Ik dacht wel zou ze het nou niet te warm hebben? Maar dacht aan als ik zelf zonder iets aan zou slapen en zonder dekens is ook te koud voor mij dus ook voor haar dan dacht ik. Dus; alleen een pyjamatje aan.

  Snachts om het half uur huilen maar ze zweette niet of voelde niet te heet aan.. dus flesje gegeven, dacht misschien honger? Daarna weer steeds wakker.. toch maar even temperatuur gemeten in de veronderstelling dat ze het toch te warm zou hebben en ze had een temp van 35,4! Ze had het ijskoud. Kippenvel op dr beentjes ens..Ik heb een uur met haar op de bank gezeten met een deken om en na een uur weer getempt (op advies van huisartsenpost) daarna was ze weer 37,2 gelukkig. Toen daarna n slaapzakje aan gedaan en toen pas ging ze lekker slapen.. nu ook moet ze echt n pyjama én n slaapzakje aan anders heeft ze het echt koud gewoon. Ik vind het ook raar maar de huisarts en huisartsenpost zeggen dat ik dr gewoon wat dikker moet aankleden en dat er verder niks aan de hand is met dr.

  Dus je moet echt even naar je eigen kindje kijken en vanuit daar handelen. Want als ik mijn dochter alleen in n luier leg heeft ze het echt te koud

  #10098577 Quote

  Hi, 

  Bij onze dochter op haar kamertje is ’t 27 graden en zij slaapt in ’n rompertje met korte mouwen. Maar dat verschilt ’n beetje.. Pas werd ze idd ook huilend wakker ik voelde in haar nekje en aan haar handjes en voetjes en deze voelde best fris aan. Heb haar toen der slaapzakje zonder mouwen aan gedaan en toen sliep ze weer lekker verder. Het koelt de ene nacht ook wat harder af dan de andere. Ik zou gewoon ’n keertje gaan kijken bij je zoontje en even voelen hoe hij aanvoelt. Stom weer ook, dat ’t maar snel ophoudt met die enorme hitte. Succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct