Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kleding tijdens bevalling

 • Auteur
  Berichten
 • #10438750

  Hallo allemaal,

  Het duurt als het goed is niet heel lang meer voor ik eindelijk mag gaan bevallen.

  Beval in het ziekenhuis, wat hadden of gaan jullie aan doen tijdens de bevalling?


  StephW
  Bijdrager
  #10438751 Quote

  Ik vond een nachthemd met spaghettibandjes heel fijn, bedekt genoeg maar ook praktisch.

  #10438754 Quote

  Beide keren lag ik in mijn nakie te bevallen. Ik wilde niets om mijn lijf heen. 1e keer beviel ik in november en de 2e keer in februari. Niet bepaald in de zomer dus haha! Ik heb het geen moment koud gehad


  Ramboo
  Bijdrager
  #10438756 Quote

  Ik had een nachthemd aan met knoopjes aan de voorkant. Dan kon ik meteen borstvoeding geven.


  Lewis
  Bijdrager
  #10438758 Quote

  Ik had dat ook helemaal uitgezocht. Speciaal bij Bonprix een zwangerschaps nachtshirt gekocht voor 10 euro die over mijn billen viel als ik rond wilde lopen. Een zwarte zodat het er niet bloederig uit ziet op de foto’s. 

  Ehhm tja

  Ik had een vergiftiging en lag aan allerlei kabels en slangetjes en kon met de pijn van de weeen er ook nog eens bij heel moeilijk uit bed komen. Heb ik dus ook niet gedaan. Ik had het daarnaast echt bloedje heet, dus dat shirt lag tot mn oksels opgestroopt en mijn man was continu washandjes in mijn gezicht en haar aan het leggen. En de foto’s? Ik sta erop met een bloederige baby op mijn blote buik, de eerste poep droop langs mn buik naar beneden, en mijn haar was 1 grote vochtige vogelnest, rode opgezwolle boei erbij. En ik ben er mega trots op, want het was een heftige bevalling en mijn strijd is goed vastgelegd zo. 

  En serieus? Het boeide mij geen flikker meer wie wat zag of wat ik aan had. Volgende keer als het een natuurlijke bevalling wordt ga ik voor een spaghetti hemdje, met hooguit mn  dunne badjas in de tas voor de zekerheid. Als ik dan wel rond wil lopen.

  #10438759 Quote

  Ik had gewoon zo’n extra lang hema t-shirt in 2 maten groter. Sliep ik de laatste maanden ook in, ideaal. Zwart dus geen vlekken te zien, kost maar een paar euro en valt over je kont. Heb normaal s/m en ni L en XL gedaan. Die laatste was eigenlijk zelfs nog net iets te groot. Rekt lekker mee ook.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  LEvB
  Bijdrager
  #10438761 Quote

  Ik had er ook helemaal over nagedacht en een nachthemd gekocht. Maar bij beide bevallingen (ik heb 2 dochters) wilde ik alleen maar onder de douche en ik hield het niet uit in bed. Dus ik liep al die tijd bloot. En echt, op het moment van bevallen trek je écht niet nog even dat nachthemd aan. Dus ik was gewoon naakt. En dat is helemaal prima, daar schaam je je echt niet voor hoor! 😉


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10438763 Quote

  Ik had een bhtopje aan onder de douche, in bed een zwart nachthemd met knoopjes,.. maar ik eindigde in een operatiehemd 😉


  Boterbloempje
  Bijdrager
  #10438764 Quote

  Ik had een zwart nachthemd aan met knoopjes. Inderdaad om meteen te kunnen voeden. Eenmaal in het ziekenhuis mocht ik meteen aan de slag. Al snel lag ik in mijn topje omdat ik het veel te warm had.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct