Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kleine Porties Eten Drinken En S Avonds En S Nachts De Schade Inhalen

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker393086
  Bijdrager
  #10149567

  Hallo allemaal,

  Ongeveer 7,5 maanden geleden ben ik bevallen van een prachtige dochter. Ze heeft tot ongeveer 5,5  maanden borstvoeding gehad. Ze is altijd al een kleine drinker geweest en wilde in eerste instantie de fles niet, maar met behulp van een prelogopedist drinkt ze nu wel uit de fles. Ze drinkt echter tussen de 100 a 150 ml per keer, waarbij ze nog regelmatig 5 a 6 flessen drinkt. Ze krijgt sinds ze 5 maanden is bijvoeding. Ze krijgt in de ochtend pap (100 ml flesvoeding met fijne granenpap), als tussendoortje ongeveer 100 a 150 gram fruit, rond 12 uur 2/3 boterham met water en wat later een fles, rond 17.30 uur 100 a 150 gram avondmaaltijd en voor het slapen (rond 19/19.30 uur) een fles. Ze heeft altijd al heel duidelijk aangegeven wanneer ze genoeg heeft gehad, slaat de fles/lepel dan weg en draait haar hoofd weg.

  Na 2 uur slapen ’s avonds wordt ze echter wakker en wil ze weer een fles die ze beter drinkt dan overdag. Soms gebeurt dit nog een keer of geven we een laatste fles voordat wij gaan slapen in de hoop dat ze ’s nachts niet komt wat nooit voor komt. De keren dat we door hebben kunnen slapen is op 1 hand te tellen en breekt nu aardig op, vooral nu de r in de maand zit en onze kids (we hebben nog een meisje van 5 jaar) regelmatig verkouden en/of ziek zijn en ’s nachts komen spoken.

  Mijn vraag is: herkennen jullie dit drink/eetgedrag (Kleine porties eten/drinken)? Ik lees nl vooral dat kindjes van die leeftijd al lang met minder flessen toe kunnen en meer eten/drinken per keer, waarbij ook de laatste fles om 19.30 a 20 uur en daarna doorslapen. Onze oudste deed dit ook, vanaf 6 weken, maar die kreeg vrijwel meteen flesvoeding omdat de borstvoeding destijds niet op gang kwam. Ik weet dat het er aan de ene kant misschien gewoon bij hoort maar een keer doorslapen ’s nachts is ook erg fijn ;-). Graag lees ik jullie reacties.


  gebruiker393086
  Bijdrager
  #10149569 Quote

  Oh nog vergeten: ze krijgt rijstebloem in de ‘laatste’ fles en yoghurt bij het avondeten. En water tussendoor en bij het avondeten (dit zorgt er overigens niet voor dat ze minder uit de fles drinkt).


  Rooslii
  Bijdrager
  #10149644 Quote

  Misschien kan je minder geven snachts waardoor e ‘s ochtends meer honger heeft

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct