Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Knuffel baby 6 maanden

 • Auteur
  Berichten

 • Maartje Fiers
  Bijdrager
  #10339680

  We hebben een dochter van 6 maanden. Ze heeft geen speentje, maar krijg de laatste tijd meer het gevoel dat ze behoefte heeft aan een knuffel. Kan niet zeggen waar het op gebasseerd is en misschien als ik het aanbied dat ik het mis heb. Maar ben nu dus op zoek naar een geschikte kmuffel. Las dat doekjes wat de hoofd kunnen bedekken worden afgeraden. Heeft iemand een aanrader qua knuffel? 


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10339685 Quote

  Als je de Prenatal binnen loopt heb je keuze uit ongeveer 50 verschillende soorten en maten, allemaal prima lijkt me, anders verkochten ze ze niet. Vind zelf dat Happy horse leuke heeft, Little dutch ook. Zou niet voor een grote pluizige gaan maar wel voor een babyknuffel zoals die twee merken.


  Dpl
  Bijdrager
  #10339686 Quote

  De gevaren die bij een doekje bestaan heb je bij alle knuffels. Je kindje kan er met zijn gezicht in komen te liggen en ademt dan telkens dezelfde lucht in. Ik zou daarom zo lang mogelijk niks in het bedje leggen (knuffels, doekjes, dekens).

   


  Lizzyluc
  Bijdrager
  #10339688 Quote

  Heb je niet een hoop knuffeldoekjes en kleine knuffeltjes gekregen bij de geboorte? Probeer er gewoon een paar en dan zie je vanzelf welke ze uitkiest. Hier ging het heel snel en ze pikt hem er elke keer uit. 


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10339703 Quote

  Mijn dochtertje heeft een vos van Happy horse. Let wel op de oogjes, kraal oogjes zijn niet geschikt bij knuffels. 

  Bij ons lag de knuffel vanaf de geboorte in bed, het is een steun en toeverlaat geworden. Van de vos hebben we er ook 3, zitten we niet in de problemen als er een kwijt raakt.


  Babynov
  Bijdrager
  #10339719 Quote

  Mijn dochter heeft deze ook al heel vroeg gekregen. Een knuffel én knuffeldoekje. Nu 8 maanden, als ze naarb gaat het eerste wat ze pakt is de knuffel en knuffeldoek en gaat lekker slapen

  Lees ook: Alles over doorslapen

  MariekeSep
  Bijdrager
  #10339721 Quote

  Hier ook een Happy Horse knuffel, het konijn doekje. Vanaf 5 maanden gebruikt hij het en ze zijn onafscheidelijk. Heel lief om te zien. Als hij naar bed gaat (‘s avonds of middagslaap) pakt hij als eerste zijn knuffel en valt dan snel in slaap. Knuffel gaat ook mee naar de opvang. 


  Crazy
  Bijdrager
  #10339728 Quote

  Hier ook vanaf geboorte de konijn (knuffel niet het doekje) in wieg/bed. In eerste instantie als troost/steun. Ze gebruikte hem niet. Knuffel ging ook mee naar de oppas. De konijn van Happy horse hebben wij maar die je bij de Blokker kunt kopen lijkt ook precies en is minder duur. We hebben 2 grijze/bruine voor in bed en 2 roze voor onderweg en bij de oppas. Met ongeveer 1 jaar werd de knuffel belangrijker voor haarzelf. Toen ging ze ook echt knuffelen en ermee spelen in bed. 


  Mamsell
  Bijdrager
  #10339737 Quote

  Hi! 

  Mijn dochter hetzelfde vanaf ongeveer die leeftijd. 

  Echter word het afgeraden een knuffel in haar bed te leggen of haar ermee te laten slapen. Hoe serieus je dit gevaar neemt blijft je eigen keuze natuurlijk. 

  Zoals hierboven al wordt gezegd zou ik sws een knuffel kiezen van een baby merk die echt geschikt is vanaf 0jr.

  Ik deed het zo: tijdens haar middag dutje hield ze hem gewoon bij zich en keek ik regelmatig op de babyfoon of hij niet voor of over haar gezichtje lag.  Snachts viel ze er ook mee in slaap en zodra wij zelf naar bed gingen haalde ik hem weg.

  Ze is nu 9m en mag ook op haar buik slapen want dit doet ze zelf. (ook zoiets waar je je lekker zorgen om kan maken) de knuffel blijft nu ook in haar bedje, ze is erg sterk kan al zitten, staan, en haar hoofd dus heel goed optillen. Dit laatste zou ik ook meenemen met of het slapen met een knuffel kan of niet.

  Xx

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct