Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Koemelk allergie?

 • Auteur
  Berichten

 • KleintjeJoyce
  Bijdrager
  #10129570

  Goedemiddag dames,

  Ik ben normaal nooit zo van dit soort berichten maar momenteel zit ik ff met mn handen in het haar dus misschien heeft een van jullie advies/tips of alleen al ff wat geruststelling 😉

  Het gaat om onze dochter van net 1 jaar. 

   

  Vanaf haar geboorte heeft ze al veel gespuugd en continu verkouden, ook voordat ze naar de opvang ging.

  Maar vanaf mei is ze echt aan het klungelen met gezondheid: het begon met een verkoudheid die aanhield en na 6 weken overging in benauwdheid. Pas na een antibiotica kuur en een inhaler was alles verdwenen en was ons meisje weer topfit. In die periode ging ze zich ook weer meer ontwikkelen want dat had ook 6weken stil gelegen door weinig energie.

   

  Maar na een kleine 2 maanden een “gezond” meisje te hebben begonnen er nieuwe klachten. Dit keer leek het eerst op een buikgriep met overgeven en diarree. Het overgeven hield na een week op maar de diarree bleef 8 weken aanhouden. Daarna volgde er weer een week van overgegeven maar zowel de huisarts als de ontlastingsonderzoeken lieten geen afwijkingen zien. En prompt waren de klachten over. Wil het niet dat ze na 1 week happy in haar vel ze nu weer onwijs benauwd is en zelfs haar inhaler niet helpt. Ik heb morgen nog een vervolgafspraak bij de huisarts staan maar ben bang dat ik weer met niks thuis kom.

   

  Begrijp me niet verkeerd, ik weet dat kleine kindjes vaker ziek zijn en draai mn hand echt niet om voor een (buik)griepje of verkoudheid. Maar gezien de lange duur van de klachten en kwaaltjes maak ik me toch wel zorgen en denk ik steeds vaker aan koemelk allergie, maar dit werd de vorige keer door de huisarts weggewuifd.

   

  Wie heeft hier ervaring mee en heeft tips? Naast de bovenstaande klachten heeft ze ook met vlagen exceemplekjes voornamelijk op haar armen en benen, kokhalst en hoest ze veel, daarna slikt ze duidelijk iets weg? Misschien door oprispingen of toch slijm? En zowel bij haar ontlasting als met overgeven en het hoesten gaat veel slijm gepaard.

   

  Haar ontwikkeling loopt steeds meer achter, momenteel wil ze alleen maar zittend spelen en komt ze niet ver van haar plek, ze wil niet op haar buik liggen en op haar rug blijft ze ook liggen en gaat ze huilen. Op “goede” dagen doet ze af en toe een poging om zich op te trekken maar het lijkt wel of ze de energie er gewoon niet voor heeft. 

   

   

  Ik hoop dat iemand me advies kan geven of ervaring hiermee heeft. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct