Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Koffie en thee

 • Auteur
  Berichten
 • #10366524

  Dames

  Hoeveel koffie drinken jullie nu nog jullie zwanger zijn? Ik heb gelezen dat miskramen met 50% vergroot? En andere dingen.. Ik drink al weinig koffie, 1 per dag, soms 2!! Ik drink nu wel veel cafeïne vrije thee of kruidentheetjes.


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10366535 Quote

  Heb af en toe een klein kopje gedronken toen ik zwanger was. Cafeïne wordt afgeraden dus dacht ik kan het wel missen. Wel een enkele keer cola gedronken. Verder vooral rooibosthee.


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10366564 Quote

  Ik ben overgegaan op cafeïnevrije koffie. Ik had wel een enorme craving voor ijskoffie dus die dronk ik wel soms. Niet meer dan 1 koffie per dag. Dit heb ik na de bevalling eigenlijk zo voortgezet ivm borstvoeding. Inmiddels drink ik altijd cafeïnevrije koffie en ben ik hier echt aan gewend, hooguit een gewone cappuccino als ik ergens anders ben. 


  LexHi
  Bijdrager
  #10366571 Quote

  Ik drink elke dag koffie, 1 a 2 koppen per dag in de ochtend. Tijdens mijn vorige zwangerschap heb ik ook koffie gedronken. Verder drink ik (vooral) rooibos thee. 


  LexHi
  Bijdrager
  #10366574 Quote

  Ik drink elke dag koffie, 1 a 2 koppen per dag in de ochtend. Tijdens mijn vorige zwangerschap heb ik ook koffie gedronken. Verder drink ik (vooral) rooibos thee. 


  Marjooww
  Bijdrager
  #10366579 Quote

  Inderdaad ook afgebouwd naar 1 kopje cafeïnevrije koffie per dag en thee ook Rooibos. Je mag iets van 200mg ( of mcg, geen idee 😅) per dag, maar vaak zit het ook in chocola en ook in ice tea green wat ik lekker vind. Daarom dus besloten om qua koffie geen cafeïne binnen te krijgen, zodat ik af en toe kon zondigen met een heerlijke reep chocola 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  StephW
  Bijdrager
  #10366641 Quote

  Hier ook 1 kopje koffie en rooibos thee, maar vergroting miskraamkans heb ik nooit gehoord..


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10366677 Quote

  Ik houd de richtlijnen van het Voedingscentrum aan, 1 kop koffie per dag en verder kruidenthee of cafeïnevrije koffie. Ik was wel meer gewend dus vind het wel pittig moet ik zeggen, vooral in het eerste trimester toen ik enorm moe was en nu in het laatste trimester zou ik dolgraag in de middag nog een kopje koffie pakken als ik nog ff door moet. Soms bij uitzondering doe ik dat (als ik bijvoorbeeld een uur moet autorijden eind vd dag, dan weegt dat risico niet op tegen een extra kopje). Het zal er dus aan liggen hoe erg je het gewend was, hoe lastig je het vindt! Succes!


  TMAAM
  Bijdrager
  #10366696 Quote

  Hoi! Om zwanger te worden dronk ik al geen koffie meer en drink sowieso al cafeïne vrije thee (veel rb honey of rb mango peach) ivm lage bloeddruk en duizeligheid. 

  Ik hou echt van een goede bak koffie maar drink het nu helemaal niet omdat ik ook heb gelezen dat de kans op miskraam dan groter is. Heb er ook helemaal geen zin in nu dus dat scheelt ook wel! Er staat overal dat je 1 a 2 koppen koffie mag dus het zal moeten kunnen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct