Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kolf Aparaat

 • Auteur
  Berichten

 • RS
  Bijdrager
  #10559219

  Hoi Allemaal ik ben nu op de helft van me zwangerschap en beetje aan het kijken wat ik allemaal in huis moet gaan halen. Ik wil graag borstvoeding geven, alleen heb ik totaal geen verstand van wat een goed merk is van de kolfapparaat en wat makkelijk is in de omgang. Je kan niet zonder apparaat toch? Huren lijkt me uiteindelijk duurder dan eentje aanschaffen. Wie heeft tips?


  NicoleSD
  Bijdrager
  #10559223 Quote

  Mijn kraamverzorgster raadde ons merk Hörigen aan. Ze noemde het de BMW/Audi onder de kolfapparaten 😉 Zijn wel best prijzig, maar vond het wel een topapparaat!


  Froemeltje
  Bijdrager
  #10559229 Quote

  De tip die ik kreeg is vooral wachten met aanschaffen tot de baby er is! Je wilt eerst zeker zijn dat de borstvoeding goed op gang komt en tijdens de kraamweek kun je er een huren of mogelijk heeft je kraamzorg er eentje! Daarna kun je altijd zelf nog bestellen en die zijn tegenwoordig ook bijna altijd de volgende dag in huis 😊


  MarijkePlusTwee
  Bijdrager
  #10559230 Quote

  Wij kregen dezelfde tip als Froemelttje. Wij hebben eerst een Medela gehuurd, diezelfde die ze ook in ons ziekenhuis gebruiken. Na een paar weken zelf een gekocht. De huurkosten vielen wel mee. Wel moet je vaak een aantal onderdelen aanschaffen die je niet kan huren.


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10559231 Quote

  Ik heb een vaccuumkolfje gekocht. Dat bleek bij mij zo goed te gaan dat ik daar een volledige voeding mee kon kolven. Dus uiteindelijk een tweede gekocht en nooit een apparaat aangeschaft. Ik heb uiteindelijk 22 maanden borstvoeding gegeven en nooit een kolfapparaat gekocht, dus ‘je kan niet zonder apparaat’ was in mijn geval niet kloppend. 


  Efje
  Bijdrager
  #10559232 Quote

  Hier ook gewacht tot de baby er was. In de kraamweek borstvoeding geprobeerd en op de laatste dag besloten dat ik door wilde gaan en dus een kolf aangeschaft. Ik heb voor medela gekozen, is me prima bevallen

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Lillyy
  Bijdrager
  #10559233 Quote

  Je kunt inderdaad gerust wachten. De kraamzorg kijkt straks met je mee 😊 als je er toch alvast een in huis wil hebben: ik heb de Koalaa; niet duur en fijn, werkt top!


  RS
  Bijdrager
  #10559235 Quote

  Dankjullie wel voor alle reacties! Echt fij! Ik ga denk dan maar afwachten en tegen die tijd met me kraamzorg bespreken. Echt bedankt!


  Cicigrcia
  Bijdrager
  #10559236 Quote

  Het wordt ook vergoed door je zorgverzekeraar. VGZ vergoedt €80! Dus even kijken! Scheelt enorm als je gaat kopen.
  Ik heb Nurture good dual gekocht, maar toen was hij in de aanbieding voor €98. Hij is nu €124 😒.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct