Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

kolf kiezen, tips gevraagd

 • Auteur
  Berichten
 • #10129028

  Hoi allemaal, wij hebben een dochter gekregen, vandaag precies 5 weken oud. Nu wil ik graag een kolf aanschaffen, om nu af en toe te kolven. Als ik weer ga werken, over ruim 2 maanden, dan wil ik 2 dagen per week kolven.

  Nu twijfel ik erg tussen de Ardo en de Horigen. 

  Bij mijn oudste, nu 9 jaar geleden, gebruikte ik de Medela pump in style. Ik vond die schelpen niet prettig, heb het idee dat dat bij deze beide apparaten zachter is? Liefst heb ik een dubbelzijdige kolf, maar dit hoeft niet perse.

  Graag hoor ik wat jullie ervaringen zijn.


  MamavanO
  Bijdrager
  #10129031 Quote

  Ik lees even mee 🙂


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10129042 Quote

  Ik kolf zowel met de ardo calypso als de medela symphony. Schelpen zijn nagenoeg hetzelfde, maar ik heb siliconen inzetstukken die zachter zijn. De ardo calypso is oke, de medela symphony geweldig. Helaas is de laatste niet te betalen. Gelukkig hebben ze op 1 van mijn werklocaties de kolfkamers hiermee ingericht, dus ik bof. 

  De horigen ken ik niet, maar de ardo loopt bij mij echt tegen het maximale van zijn vermogen aan. Je moet ook tegen het geluid kunnen. Kolfopbrengst is ook wat minder dan bij de medela. Ik heb die van mij overgenomen van een vriendin. Er staan er ook veel op marktplaats voor relatief weinig. Het is een gesloten systeem, dus alke onderdelen kunnen vervangen worden mocht te dat willen vanuit hygiene.


  Murn
  Bijdrager
  #10129048 Quote

  Ik heb de horigen op advies van mijn lactatiekundige gekocht. Dit in verband met de geboorte van mijn premature dochter.

  Dubbelzijdig en meer opbrengst dan met de meest luxe medela. Gemakkelijk mee te nemen en de batterij gaat lang mee! 

  Ik ben er blij mee 😄


  Marma
  Bijdrager
  #10129065 Quote

  Hier ook heel tevreden met de horigen (dubbelzijdig). De schelpen zijn een stuk zachter dan de medela en het siliconen materiaal beweegt zeg maar mee met je tepel tijdens het kolven. Het apparaat is lekker klein en modern. Ik vind het een aanrader!


  Moe
  Bijdrager
  #10129077 Quote

  Kolfapparaat Medela swing dubbel elektrisch.. fantastisch! 

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  Lady’s mom
  Bijdrager
  #10129103 Quote

  Hoi!

  Ik gebruik de Horigen vanwege de zachte schelpen. Ik had in de kraamweek de medela gehad en die schelpen waren niet prettig. Ik gebruik de Horigen al voor 4 maanden en kon geen betere ervaring ermee hebben. 

  #10129108 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! De Horigen komt goed uit de tests, denk deze te nemen.

  Dan heb ik nog één vraag, de Chicture kan type 107 of 109 zijn. Ik kom op 21 mm, zou dus de 107 kunnen nemen. Maar is het verschil erg groot? Of is de 109 veiliger qua maat, omdat die makkelijker past?


  Joessie
  Bijdrager
  #10129164 Quote

  Ik heb tijdens mijn kraamtijd een dubbele kolf van medela gehuurd, die was echt heel goed, maar duur en niet handzaam voor bijv op werk. Heb op advies van mijn kraamhulp de cangaroo gekocht en ben hier erg tevreden over. Vind hem alleen iets teveel lawaai maken maar weet niet of er stillere bestaan..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct