Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kolfspullen In Koelkast Bewaren

 • Auteur
  Berichten
 • #10492310

  Hoi, vanaf vandaag kolf ik op m’n werk. Is het zo, dat als je de kolfspullen in de koelkast koel bewaart, je ze tussendoor niet hoeft af te wassen? In principe droogt de melk dan niet op en blijft deze koel, net als wanneer je een flesje melk in de koelkast zou bewaren en later op de dag gekolfde melk toevoegt. Of zie ik dit verkeerd? Zou mij goed uitkomen, want dan hoef ik geen gebouw door te lopen om in de gezamenlijke keuken af te wassen.


  MamaLynneke
  Bijdrager
  #10492319 Quote

  Volgens mij kun je ze idd in een plastic zak in de koelkast bewaren!


  Dpl
  Bijdrager
  #10492327 Quote

  Zelfs als je het niet in de koelkast bewaart hoef je het niet tussendoor af te spoelen. De melk heeft van zichzelf al ‘ontsmettende’ eigenschappen. Je kunt dus prima tussen de kolfbeurten door je kolf gewoon onafgespoeld bewaren, en eind van de dag pas afspoelen en goed schoonmaken.

  #10492330 Quote

  Oh, dank voor jullie reactie. Ik heb ze nu gewoon in mijn koeltas bij de gekolfde melk gestopt. Top, want dit is naast praktisch ook qua tijd fijn!


  mirtjemirtje
  Bijdrager
  #10492343 Quote

  Ja hoor dat kan prima! Ik spoelde het altijd af met koud water en bewaarde het dan in een hydrofiele doek. Zonder afspoelen moet je het koel bewaren. En dan aan het einde van de dag thuis een sopje geven. Uitkoken deed ik 1x per week.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct