Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Koortslip

 • Auteur
  Berichten

 • moedermarie
  Bijdrager
  #10287452

  Hey!

  Mijn man en ik hebben beiden wel eens een koortslip gehad. Ons dochtertje is nu 5 weken oud en ik zag gisteren dat mijn man een rood plekje op zijn lip heeft. Hij zegt zelf dat hij droge lippen/velletjes had en erop gebeten heeft. Ook geeft hij aan dat het niet voelt als een koortslip. Toch zijn we wel voorzichtig geweest. Nu voel ik mijn lip ook een beetje tintelen, ik zie eigenlijk helemaal niks en denk dat ik mezelf gewoon gek maak en nu overal op let…

   

  maar ik ben toch bezorgd. Wanneer moet ik aan de bel trekken? Vanaf wanneer is een koortslip overdraagbaar aan mijn dochter? Of maak ik me te druk en is er niks aan de hand? 


  Dopje
  Bijdrager
  #10287454 Quote

  Zeker voorzichtig zijn, maar niet overdrijven. Ze krijgt het niet als ze er alleen maar naar kijkt. Even niet knuffelen bij haar hoofd of kusjes geven en goed je handen wassen voordat je haar oppakt. Als je het heel spannend vind, doe dan een mondkapje op.


  Mommytobeeeeee
  Bijdrager
  #10287457 Quote

  Even zo’n koortslip patch erop doen zodat het in ieder geval niet meer besmettelijk is. En niet kusjes geven en knuffelen. Is erg gevaarlijk. L-lysine tabletten kopen. Die meteen nemen zodra je iets voelt aankomen zodat hij niet doorkomt. 


  moedermarie
  Bijdrager
  #10287469 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! Het begint nu toch echt op het gevoel van een koortslip te lijken… ga inderdaad van die patches kopen en mijn kindje goed in de gaten houden. Ze is nog zo jong, vind het maar eng.


  moedermarie
  Bijdrager
  #10287485 Quote

  Heb net in de spiegel gekeken en het begint toch te lijken op een koortslip. What to do? Ik heb inmiddels een koortslipgel bij vriendin gehaald om erop te smeren. Die patches ga ik straks halen. Is het verstandig de HAP te bellen en om advies te vragen?


  moedermarie
  Bijdrager
  #10287486 Quote

  Heb net in de spiegel gekeken en het begint toch te lijken op een koortslip. What to do? Ik heb inmiddels een koortslipgel bij vriendin gehaald om erop te smeren. Die patches ga ik straks halen. Is het verstandig de HAP te bellen en om advies te vragen?

  Lees ook: De meest voorkomende babykwaaltjes

  Passie
  Bijdrager
  #10287501 Quote

  Advies vragen kan altijd toch! Al is het alleen maar om jezelf gerust te stellen!


  Klijn
  Bijdrager
  #10287515 Quote

  Een koortslip is alleen besmettelijk als de blaasjes kapot gaan. Als het je gerust stelt, lekker even advies vragen bij bijvoorbeel de HAP, maar ik zou me niet te veel zorgen maken 🙂


  Famkeh
  Bijdrager
  #10287531 Quote

  Tja wel even opletten inderdaad. Ik heb zelf ook last van koortslippen. Onlangs voor het eerst ons zoontje van 2.5jr aangestoken blijkbaar terwijl onze baby echt totaal niks had. Bij de oudste uitte zich dit door blaasjes overal in de mond en flink ontstoken tandvlees. Geen koorts. Maar eten en drinken deed alles erg fijn, dus hij heeft een paar dagen een dieet van vanille-yoghurt en pijnstillers gehad. De kinderarts gaf aan dat het erg besmettelijk is zolang een kindje deze symptomen heeft. 

  Dit is trouwens niet bedoelt om je bang te maken! De eerste 2 jaren heb ik ook zeker koortslippen gehad maar is dus niks gebeurd. Onlangs nu dus voor het eerst, en de baby nog steeds alles ok. De kinderarts gaf ook aan dat niet ieder kind er zo op reageert, sommige krijgen slechts een beetje verhoging en dat was het. Maar ik was mij zelf in ieder geval niet bewust dat dit de symptomen zijn bij een kindje na besmetting. Uiteraard wel altijd geprobeerd mijn kindjes niet te besmetten, maar was dus helaas niet succesvol. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct