Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Koortslippen

 • Auteur
  Berichten

 • Flieppie
  Bijdrager
  #10066807

  Hoi allemaal,

  ik ben nu 7 weken zwanger en heb nu alweer de tweede enorme koortslip achter elkaar sinds de positieve test. Weten jullie of dit bij zwanger zijn hoort en zo ja: kan dit de hele zwangerschap aanhouden? Ik hoop het echt niet!

  ben benieuwd of jullie hier ook ervaring mee hebben en zo ja of het ook weer minder wordt..


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10066818 Quote

  Als je zwanger bent is je weerstand vaak wel wat minder. Als je dan vatbaar bent voor een koortslip dan kun je die helaas sneller krijgen.  


  RowRow
  Bijdrager
  #10067247 Quote

  Hoi hoi, 

  hier ook een ervaringsdeskundige op het gebied van koortslippen :p 

  ik had er vooral in het eerste trimester last van. Dan is je weerstand echt minder. Veel fruit/groente/vitamines en genoeg slapen/rust zijn mijn beste vrienden geweest toen. Daarna ging het beter bij mij. Naar blijf er wel alert op. Je wilt echt geen koorstlip hebben als je kindje geboren wordt. 

  Ik ben zelf 39+5 dagen zwanger dus sta op knappen en heb er gelukkig 1 weten te onderdrukken gister!! Woehoeh! 


  Force
  Bijdrager
  #10067292 Quote

  VK zei dat je dit inderdaad vaker kunt krijgen tijdens zwangerschap. Dit is niet gevaarlijk tijdens de zwangerschap en ook niet op het moment dat je bevalt. Je hebt dan al antistoffen meegegeven aan het kind. Het is pas schadelijk als het kind al geboren is en je krijgt dan een koortslip.


  Force
  Bijdrager
  #10067293 Quote

  Oh bovenstaande info gisteren gekregen via VK.


  Flieppie
  Bijdrager
  #10067297 Quote

  Dank voor de reacties! Ja ik ben ook best moe dus duik maar weer vroeg mn bed in. Vandaag gelukkig wel eerste echo gehad en alles was goed!! Heel bijzonder.  Daar heb ik een paar koortslippen wel voor over 😉

  ik zal de komende tijd nog beter letten op goed slapen en gezond eten, hopelijk wordt het dan minder.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Wolffje
  Bijdrager
  #10067319 Quote

  Ik heb er ook erge last van. Bij alle 2 mijn vorige zwangerschappen last van gehad. Bij de jongste ook na de bevalling. Hierdoor heeft hij ook het virus opgelopen.

  Bij mijn huidige zwangerschap ook regelmatig gehad. Hopelijk ditmaal bij de bevalling niet… 

  #10332555 Quote

  Ik zie ijsblokjes, zalfjes en pleisters niet als een echte oplossing. Ze kunnen symptomen wat verzachten, maar iets oplossen doen ze niet. Het blijft enorm oppassen en het komt steeds terug.

  Het is misschien (nog) niet zo bekend, maar met een bepaald soort laserbehandeling kan je de koortslip echt stoppen en voorkomen dat ie terug komt! De behandeling zelf werkt diep door in het huidweefsel en er zijn geen gifstoffen. Mijn ervaring: ik ben na twee behandelingen al ruim een jaar koortslip vrij. Heerlijk gewoon.

  Een specialist op dat gebied zit in Almere, hier is de link naar hun website: https://perfect-vision.nl/koortslip-herpes-labialis-verwijderen/


  Klijn
  Bijdrager
  #10332643 Quote

  Vraag eens aan je VK of je L-lysinetabletten mag slikken als je zwanger bent. Dat is een aminozuur dat normaal ook in je lichaam voorkomt, maar dan dus in een hogere dosis slikt. Ik weet even niet meer precies waarom het werkt, maar het effect is, dat als je dit slikt zodra je de koortslip op voelt komen (eerste tintelen, gloeiend gevoel, jeuk), je vaak een echte uitbraak voorkomt 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct