Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Koperen spiraal

 • Auteur
  Berichten

 • Felineee
  Bijdrager
  #10183736

  Goedemorgen, 

  ik ben 10 weken geleden bevallen, en ik zit er aan te denken om een koperen spiraal te laten zetten. Dit omdat ik geen hormomen meer wil. 

   

  Zijn er mensen met een koperen spiraal en/of wat zijn jullie ervaringen. 

  Groetjes 

  #10183737 Quote

  Goedemorgen!

   

  ja de heb ik gehad voordat ik zwanger werd, ben altijd erg tevreden geweest. Voorheen had ik vaak last van hormonen bij andere voorbehoedsmiddelen. Wel 1 tip: laat na t plaatsen een echo maken om te zien of de spiraal goed zit (volgens mij gebeurd dit bij gyn automatisch, bij huisartsen niet altijd). Ik ben nl zwanger geraakt omdat mijn spiraal in baarmoederhals zat ipv baarmoeder dus n echo is wel handig ;).

   

  succes! 


  SuzannevanD
  Bijdrager
  #10183746 Quote

  Ik heb voor mijn zwangerschap jaren de koperspiraal gehad, en nu een paar weken geleden weer laten zetten. Ik ben er altijd erg blij mee geweest, geen hormonenzooi! Ik heb het door de huisarts laten doen, en die heeft zelf na twee weken gecontroleerd of hij goed zat. Als ze had getwijfeld, zou ik een echo hebben gekregen, maar ze twijfelde totaal niet of hij goed zat. Nu is zij ook jaren gynaecoloog geweest, du ik vertrouwde dr wel hehe. 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10183841 Quote

  Ik heb lange tijd een koperspiraal gehad, maar kreeg daar na bijna 3 jaar toch last van. Ik werd vrijwel permanent ongesteld (ruim 3 weken per maand bloedverlies). In het begin waren mijn menstruaties ermee wel wat heftiger, maar ik heb mijn koper spiraal na bijna 3 jaar dus toch laten vervangen door een hormoonspiraal, omdat mijn ijzergehalte gewoon te laag werd. Toen die koperspiraal eruit was, hield het bloedverlies ook vrijwel meteen op. Behalve dat het op gegeven moment niet meer ging ben ik wel heel blij geweest met het koperspiraaltje, geen zorgen over zwanger worden en inderdaad geen hormonen die veel meer dan alleen je kans op zwangerschap beïnvloeden. 

  Laat inderdaad controleren of je spiraal goed zit en laat dit ook jaarlijks herhalen! Bij mij is mijn mirena spiraal na ruim 2 jaar alsnog aan de wandel gegaan, achteraf gezien ik had al wel een tijdje het idee dat ik ook een wat harder deel kon voelen dan alleen de draadjes, (controleerde altijd of ik die kon voelen bij de menstruatie). Uiteindelijk is die vermoedelijk een keer een wat hevigere menstruatie (of mogelijk in de cyclus erna, maar dat lijkt me onwaarschijnlijker gezien je baarmoedermond dan minder open staat) verdwenen. Ik kwam daar pas een maand later met een positieve zwangerschapstest achter, ik had het immers bij die laatste menstruatie nog voelen zitten dus dacht dat het goed zat. Dus bij twijfel of je spiraal goed zit zeker laten controleren! 


  Felineee
  Bijdrager
  #10183944 Quote

  Dank voor jullie reacties, ik ben al bijna 3 jaar van de pil (hormonen) af. En ik heb eigenlijk nooit problemen gehad met mijn mentruatie. Al dacht ik dat dat wel wat zou worden aangezien ik wegens mega veel en erge mentruatie klachten aan de pil ben gegaan.. ik heb hormoonloos door het leven gaan heel erg gaan waarderen. Dus een koperen spiraal leek mij perfect.

  Ik ga binnenkort een afspraak maken, en vragen of ze voor de zekerheid wil checken of hij goed zit. 

   

  #10184721 Quote

  Ik heb 2.5 jaar de koperspiraal gehad en zeker de eerste 2 jaar waren super! Ik voelde de wolk van hormonen verdwijnen van de pil en mezelf weer worden. Helaas ging het na een hoge infectie in mn baarmoedermond fout.. ik zat elke maand 3 nachten op rij met de grootste krampen, haast weeën. Nadat de infectie weg was, is dat wat blijven hangen en toen kwam het besluit om hem eruit te halen.. 

  Dus kan hem aanraden maar als je ineens verschil in krampen voelt, ga dan niet zoals mij denken; aaach zou wel een gestresste maand hebben, volgende maand beter en dat 4 maanden op rij 😂 

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool
  #10186905 Quote

  Hallo ,

  Ik had een koperen spiraal en ik ben nu 19 weken zwanger. Ik persoonlijk zou het niemand meer aanraden de gynaecoloog vertelde mij dat bij de koperen spiraal kans is dat i sneller verzakt maar misschien werkt het bij jou wel goed. 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10186906 Quote

  @Gebruiker10118811, zit die spiraal er nog steeds ondanks de zwangerschap? Of is die bij jou ook uitgezakt, zoals mijn mirena? (Daarvoor hebben ze nog röntgenfotos van mijn buik gemaakt om te kijken of die niet verder naar binnen gedrongen was). En hoe lang was dit na plaatsing?

  #10187016 Quote

  Ik heb er eentje laten plaatsen in december, bijna twee maanden na de keizersnede. Ik ben er echt niet blij mee geweest. Mijn menstruatie was altijd minimaal, zowel met de pil als zonder enige anticonceptie. Nu zat ik haast een week met flink veel bloedverlies waarvan ik tijdens de eerste dagen zelfs in de nacht de wekker ieder uur moest zetten. Ook vanwege de zwangerschap zijn de eerste keren menstrueren wel anders, maar volgens de arts kwamen mijn klachten voornamelijk door de koperspiraal. Daarom mag je die ook alleen als je van jezelf al geen hevig bloedverlies hebt. Ik heb hem er gisteren uit laten halen en nu met wat tegenzin weer aan de pil. Ik wilde geen hormonen meer, maar met die koperspiraal piepte ik wel anders. Hopelijk bevalt deze pil mij, ik moet het ongeveer 3 maanden aan gaan kijken. Succes! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct