Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Koperspiraaltje of niet?

 • Auteur
  Berichten

 • MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10179091

  Ik ben 6 weken geleden bevallen van ons 2e kindje. Nu wil ik graag weer anticonceptie. Vroeger was ik aan de pil (verschillende geprobeerd) maar ik kon niet goed tegen de hormonen. Tussen ons 1e en 2e kind condooms gebruikt. 

  Ik wou graag een koperspiraaltje laten plaatsen, want makkelijk, kan lang zitten en geen hormonen. Maar nu lees ik dat je ongesteldheid er heviger van kan worden en dat ze het afraden als je al heftig ongesteld bent. Ik ben altijd behoorlijk ongesteld en ook lang (8 a 9 dagen). Misschien toch maar een hormoonspiraaltje..

  Wat zijn jullie ervaringen met het koperspiraaltje? 


  Rak sha
  Bijdrager
  #10179096 Quote

  Ik heb een zoontje van 4 maanden en heb 10 weken na de bevalling een koperspiraaltje laten plaatsen. Ik wilde geen hormonen gebruiken omdat ons gezin nog niet compleet is. Ik vond het plaatsen echt super pijnlijk (tip: uur van tevoren 2 paracetamol nemen). Daarna ook nog een dag of 2 gebloed. Nu heb ik nog af en toe heel vervelende kramp in mijn baarmoeder (dit kon volgens de vk wel 3 maanden duren). Met menstruatie heb ik nog geen ervaring. Ik heb nog geen menstruatie gehad na mijn zwangerschap (geef bv). Maar mijn vk vertelde ook dat in het algemeen dit als zwaarder wordt ervaren. Nu had ik zelf voorheen een lichte menstruatie (3-4 dagen), dus voor mij was dit niet per se een heikel punt.

  Ik zou het zelf niet meer doen als anticonceptie tussen 2 zwangerschappen in. Maar wel als we geen kids meer zouden willen. Het is toch ook echt fijn dat het spiraaltje 10 jaar kan blijven zitten in tegenstelling tot een hormoonspiraal dat “maar” 5 jaar kan blijven zitten. 


  Rooslii
  Bijdrager
  #10179097 Quote

  Hey! Ik reageer ook altijd heel heftig op hormonen. Na mijn bevalling heb ik een koperspiraal laten plaatsen. Ik vond het ontzettend mee vallen alleen wat lichte krampen gehad op de dag dat het geplaatst werd. Ik ben normaal gesproken 10 dagen lang ongesteld en bloed daarbij ook 10 liter weg ofzo dus ik was al bang dat ik nu nog heftiger ongesteld zou zijn maar grappig genoeg ben ik juist veel minder heftig ongesteld, zelfs bijna niet. Nu bloed ik 4 dagen een klein beetje en heb de koperspiraal inmiddels al 6 maanden. Succes! 

  #10179099 Quote

  Bekend dilemma! Ik ben er ook nog niet uit!

  Van de pil had ik migraine.. Maar zonder pil hevige menstruatie krampen (Ja ze waren ergens dan weeen!)


  Rooslii
  Bijdrager
  #10179100 Quote

  Oja en ik geef geen borstvoeding


  KL-E
  Bijdrager
  #10179113 Quote

  Ik heb de kyleena spiraal laten zetten. Deze is vrij nieuw op de markt. Het is een hormoonspiraal, maar geeft veel minder hormonen af dan de mirena. Ik heb in het begin na het plaatsen af en toe tussendoor nog wat gevloeid, maar dat was echt maar heel weinig, een oaar drupjes. Ik heb nog een keer n menstruatie gehad en het lijkt erop dat de menstruatie bij mij nu wegblijft!

  Ik ben er zeer tevreden over iig!

   


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10179464 Quote

  Ik heb nav jullie berichten net contact gehad met de gynaecoloog. Hij gaf aan dat de mirena 5% van de hormonen bevat die de pil bevat. De kyleena zelfs nog minder. Dus de pil zou dan 100% zijn, spiraal 5%. Hij adviseerde om voor hormonen te kiezen vanwege de zware menstruatie die ik zonder spiraal al heb. Hij eindigde het gesprek ook met; mocht je er wel last van hebben, hij kan er binnen een dag uit en dan zijn de hormonen een dag later ook grotendeels al uitgewerkt. En dat heeft me wel wat overgehaald om voor de mirena te kiezen. Bovendien ben ik verzekerd en kan ik daarom eventueel een tweede spiraaltje laten plaatsen. De kyleena kies ik bewust nog niet voor omdat die er nog niet zo lang is. Vind ik ergens nog wat te onzeker (ondanks dat er goeie onderzoeken zijn geweest natuurlijk, maar is een gevoel van mij). 


  gebruiker712695
  Bijdrager
  #10180015 Quote

  Ik zou zelf nooit een spiraal nemen. Wil sowieso geen hormonen in m’n lichaam / behalve mijn eigen.

   

  Lees en hoor ook vaak genoeg verhalen over mislukkingen bij die spiraaltjes. Buikpijn/ bloedingen / toch zwangerschap/ niet eruit kunnen halen maar moet dan chirurgisch/ vergroeid… nou Gatver. 

  Succes 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct