Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Korte Luteale Fase

 • Auteur
  Berichten

 • Liefdebenjij
  Bijdrager
  #10186591

  Hallo dames, 

   

  Wie heeft er nog meer een korte luteale fase en toch zwanger geraakt?  Ik maak me een  beetjr zorgen want mijn laatste cyclus was 35 dagen en mijn eisprong was op dag 29… Heel laat.. Ik zit nu op dag 22 en nog steeds geen eisprong. Ik gebruik ovulatie testen. Ze leken 5 dagen geleden wel op te lopen maar zijn nu weer witter. Toen heb ik ook 1x wat licht bruine afscheiding gehad. Maar de ovulatietesten waren eigelijk gewoon negatief dus ik test nog gewoon even door. 


  Ariel1990
  Bijdrager
  #10186605 Quote

  Hi toen ik zwanger wilde worden ging ik eigenlijk uit interesse ovulatietesten gebruiken. Toen kwam ik erachter dat mijn luteale fase ook tussen de 8/10 dagen was. Ik heb, puur om het te proberen, toen in de eerste helft van cyclus shatavari geslikt. Het verbaasd mij super erg maar ik was die ronde dus zwanger. Ik wil je wel aanraden je eerst heel goed te verdiepen in het kruid. Succes


  Ananasss
  Bijdrager
  #10186615 Quote

  Ben je toevallig niet al te lang geleden gestopt met anticonceptie? Van de pil is het ondertussen bekend dat dit het eerste half jaar voor een korte luteale fase kan zorgen. Als je dit niet gebruikte zal ik het sowieso iets langer dan 1 maand bijhouden. Als het consequent korter is dan 8 dagen kán het zwanger worden moeilijker gaan (hoeft niet). Mijn luteale fase is een jaar lang ong 9 dagen geweest, en ben zonder ‘hulp’ zwanger geworden.


  Liefdebenjij
  Bijdrager
  #10186674 Quote

  Ik ben 4 maanden geleden gestopt met de pil.. Dus misschien heb je wel gelijk! Ik heb er nog nooit over gehoord bedankt voor je reactie! 

  #10186677 Quote

  Bij mijn eerste zwangerschap hebben we geen testen gebuikt. Ik was toen de tweede poging zwanger. Nu gebruiken we wel testen. Mijn cyclus is 26/27 dagen. De eerste positieve test op dag 13. Dag 14, 15 en 16 waren ook positief met een extra piek op dag 15. Vandaag op dag 17 weer een negatieve test. Bij mij is die fase waarschijnlijk dus ook kort(er), maar dat heeft een eerdere zwangerschap dus niet in de weg gestaan. Mijn cyclus was toen maar 24 dagen.  Succes!


  Deeehv
  Bijdrager
  #10188136 Quote

  Nu ongesteld na 8 dpo, vorige maand 9 dpo.. baal!! En nu?

  Hoor dat er medicatie voor is… iemand ervaring mee? 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  RM
  Bijdrager
  #10194849 Quote

  Afgelopen maanden ovulatietesten gebruikt. Eisprong komt niet altijd op dezelfde dag maar wel globaal hetzelfde. Luteale fase afgelopen maanden: nov 11, dec 10, jan 11, feb 11, mrt 11

  Gyn zei dat 11 dagen prima was. HSG zag er goed uit. Zaadonderzoek was oké. Dit is onze 14e ronde.

  Shatavari klinkt interessant even gelezen wat het inhoud. Dinsdag is NOD. Als hij komt ga ik dit kruid halen en proberen, bedankt voor de tip.


  Veerr
  Bijdrager
  #10194864 Quote

  Hi allemaal. Ik heb iets soortgelijks. Mijn cyclus is altijd kort geweest. Ik heb ongeveer 1jaar de pil geslikt. Na het stoppen is mijn cyclus meteen weer zoals gewoonlijk. Ik zot momenteel in ronde 2 en heb de eerste ronde en een paar maanden daar voor (vanwege nieuwschierigheid) ovulatietesten gebruikt. Ik kreeg met dag 11 een smiley dus een positieve test. Mijn cyclus was toen 25 dagen. Nu merk ik dat mijn cyclus aan het verkorten is en dat mijn eisprong ook verschuift. Gister dag 12 nog geen positieve test, wel een donkerdere streep dan daarvoor. Waarschijnlijk is mijn luteale fase nu nog korter😔 Is er dan überhaupt een mogelijkheid op een zwangerschap? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct