Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kosten bevalling delen met partner

 • Auteur
  Berichten

 • Senna24
  Bijdrager
  #5733098

  dag allemaal,

  Ik heb een vraag, nl: mijn vriend en ik delen vrijwel alle kosten, zoals het huishouden, onze dochter etc. Nu ontvangen wij een rekening van de kraamhulp en kosten van de bevalling in het ziekenhuis ( hier was ik niet voor gedekt) en is hij van mening dat dat mijn zorgkosten en geen betrekking heeft op kosten voor onze dochter ( kosten doe ik anderzijds dus niet zou hebben) en het zelf dient te betalen. Zie ik het verkeerd of zijn dit wel kosten voor onze dochter waar hij dus ook zijn steentje aan hoort bij te dragen ?

   

  Ben benieuwd naar jullie mening


  Martha M
  Bijdrager
  #5733100 Quote

  Als jullie samen geen kindje hadden gekregen, had je deze kosten toch ook niet gehad? lijkt me overigens erg vermoeiend om hierover te moeten discussiëren….


  Mommytobe26
  Bijdrager
  #5733117 Quote

  Hooi Senna ,

  jullie hebben er toch samen voor gekozen om een kindje te nemen? Dan vind ik persoonlijk dat de kosten ook samen betaald moeten worden. Het moet toch  echt betaald worden,  en als jij het niet alleen kan betalen ja dan is er maar 1 oplossing ..

  succes liefs Jenn


  Isayez
  Bijdrager
  #5733135 Quote

  Zijn jullie echt zo stipt dat alles gedeeld wordt? Het lijkt mij dat het geven en nemen is.

  Ik snap dat je je eigen geld wilt behouden (heb ik ook) maar de ene keer betaal ik meer en andere keer mijn partner.. of als hij een keer tekort heb, zorg ik ervoor dat ik wat naar hem overmaakt of anders om..

  Hoop dat jullie verder een goede stabiele relatie hebben voor jullie aanstaande kind


  Lyn V
  Bijdrager
  #5733136 Quote

  Wat een rare discussie.. ik snap niet hoe dit een punt kan zijn. Je deelt niet alleen je dochter maar toch je leven samen? Dan ga je toch niet alles op de weegschaal leggen?

  En hij zorgt ook net zoveel voor je dochter als jij? Doet ook net zoveel in huis? Alles precies verdeeld?

  #5733187 Quote

  precies wat isayez en lynn ook al zeggen, vreemde discussie over een kindje..

  plus het feit dat je daar niet voor gedekt bent, Als je wist dat je zwanger wilde worden (zoals ik) had je je dekking kunnen aanpassen indien nodig.

   

  Het lijkt mij ook dat hier geen discussie over zou moeten bestaan en bij de komst van een kindje dit soort dingen als vanzelfsprekend zouden moeten gaan.

   

  Hoop dat jullie er samen uit komen

  #5733894 Quote

  Ik vind wel dat hij mee hoort te betalen. Maar dat is makkelijker gezecht als gedaan. Me vriend heeft in totaal 40!euro meebetaalt voor onze dochter. Heb de babyuitzet en nu tot alles zelf betaalt. Me dochter is nu 4 weken


  Anoniem
  Lid
  #5733898 Quote

  Ik heb mijn dekking ook niet aangepast maar goed, dat is een keuze want de rekening zal niet zo hoog worden dat we die niet kunnen betalen maar dat geldt niet voor iedereen natuurlijk.

  Maar dit lijkt mij een “not done” onderwerp want ik zou er gewoon vanuit gaan dat je partner (mee)betaald. Het is iets van jullie samen en samen uit is samen thuis.


  Marise22
  Bijdrager
  #5733899 Quote

  Wij delen al vanaf dag 1 alle zorgkosten die ik moet maken voor ons kindje! Bepaalde kosten vallen in het eigen risico, daar betaald mijn vriend gewoon aan mee. Lijkt mij ook meer dan logisch.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct