Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Koud douchen

 • Auteur
  Berichten

 • Neusje
  Bijdrager
  #10351672

  Sinds ik zwanger ben vind ik het heerlijk om koud te douchen. Ik deed dit vaker tijdens de hittegolf maar merk ook dat ik het nu erg fijn vind. Ik begin met een normale temperatuur en zet het steeds kouder. Nu ging hij zelfs niet meer kouder 😂

  Maar ik ging daarna even opzoeken of dat wel mag als je zwanger bent en of het niet schadelijk is voor wat dan ook. Ik heb op enkele sites iets gelezen over dat je het beter niet kunt doen. Maar geen uitleg erbij. 

  Weet iemand hier iets meer over? En zijn er meer dames die dit opeens zo lekker vinden? Het is namelijk wel een beetje vreemd vind ik 😅


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10351698 Quote

  Hahaha bijzonder lijf, zo’n zwanger lijf! Ik douche nog steeds het liefst heel warm, maar merk dat ik wel een stuk beter tegen een koude douche kan. Zeker nu ik veel last heb van onrustige benen vind ik wisseldouches heeeeeeerlijk. Dan gaat de douche ook tot ijskoud en vervolgens weer bloedheet. 

  Anyways, de reden waarom lang koud douchen misschien niet zo goed is kan denk ik te maken hebben met het vernauwen van je bloedvaten. Maar ik weet het niet zeker en ook niet wanneer dit zou gebeuren. Of dat al met een paar minuten is of dat je er dan echt langer onder moet staan. Ik zou het even opgooien bij je verloskundige, die kan je vast meer vertellen 🙂 


  Neusje
  Bijdrager
  #10351701 Quote

   Ja dat zou het kunnen zijn, en dan ook alleen wanneer je vanuit niks dan volledig koud zou gaan denk ik.. Ik bouw het echt af van normale temperatuur naar koud haha. 

  Heb volgende week een afspraak bij de verloskundige, zal het dan zeker vragen 😊


  Babetje
  Bijdrager
  #10351781 Quote

  Ik douche eigenlijk altijd koud, al jaren. Ooit het boek van Wim Hof gelezen en geprobeerd, daarna zelden nog warm gedoucht. 

  Toen ik zwanger was ook, nooit gehoord of gelezen dat het niet goed zou kunnen zijn. Eer je lichaamstemperatuur zoveel afkoelt dat het gevaarlijk wordt heb je de douche allang uitgedraaid omdat het niet comfortabel meer is! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct