Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kraambezoek 3

 • Auteur
  Berichten

 • Arsenica
  Bijdrager
  #10490103

  Hoi lieve dames,

  Half november ben ik uitgerekend van ons tweede kindje. Het is een behoorlijk pittige zwangerschap helaas. De eerste 20 weken waren mentaal erg zwaar (te lang verhaal om te schrijven), maar sinds de 24e week kamp ik met een rughernia waardoor ik zeer beperkt ben in mijn ‘normale’ leven en ook regelmatig veel pijn heb. De hoop is dat het door de zwangerschap komt en het na mijn bevalling over is.

  Maar nu het probleem….

  Bij ons eerste kindje hebben we 2 kraamfeesten gegeven. Godzijdank was dat in een periode dat het prachtig weer was zodat iedereen in de tuin kon. Zouden we het in de winterperiode hebben gegeven, dan had het in 4 of 5 x gemoeten. Sowieso in de tussentijd hebben wij denk ik zo’n 75% die op het kraamfeest waren niet meer gesproken. Al met al, we hebben er gewoon helemaal geen zin in. Eerlijk gezegd willen we hooguit alleen onze families en vrienden uitnodigen (dat kan in 1 kraamfeest), en that’s it. We hebben zo’n taaie weken achter ons liggen dat we gewoon sowieso geen zin hebben in bezoek en dus ook geen meerdere kraamfeesten. Nu willen wij wel geboortekaartjes versturen (op zo’n 75% na van de vorige x) Sowieso voor de mensen die we wel willen zien, maar er wordt ook wel van collega’s verwacht dat ze een kaartje krijgen. Maar ja, hoe pakken we het tactisch aan? Uiteraard zijn ze op de hoogte van mijn situatie omdat ik al maanden ziek ben gemeld, dus ik hoop ook op begrip voor onze keuze. Maar we weten niet hoe we dit op een aardige manier kunnen brengen op het kaartje…

  Misschien hebben jullie tips?  


  Bollebuikpuntnl
  Bijdrager
  #10490106 Quote

  Ik zou gewoon niks op het kaartje zetten met betrekking tot bezoek. Geen telefoonnummer, alleen adres. Ook geen regel van ; voor een bezoekje even bellen. Gewoon blank laten, alleen adres erop zetten zodat mensen weten dat ze kaartje kunnen sturen en verder niks.


  Aatje
  Bijdrager
  #10490107 Quote

  Twee verschillende kaartjes maken? Eentje met verzoek een afspraak te maken voor bezoek (dan kan je zelf plannen wanneer je er zin in hebt, en dan geen kraamfeest maar gewoon 1 bezoekje per keer). En de andere met een tekstje dat je er voor kiest de eerste maanden te genieten van het gezin zonder bezoek? Wedden dat een paar maanden later niemand er meer naar taalt om nog op bezoek te komen.. en anders neem je vlak voor je verlof afloopt de kleine een keer mee naar het werk? Kan je ff showen, beschuitjes mee en weer naar huis als je het zelf zat bent.


  Galileo
  Bijdrager
  #10490109 Quote

  Ik weet dat het enthousiasme, de tradities etc in Nederland best wel plaats gebonden zijn, maar hier is het vrij normaal alleen adres en eventueel telefoonnummer te vermelden, maar niets te zeggen over bezoek. Ik merkte dat ik bij de tweede ook echt niet zat te wachten op bezoek. wilde veel liever met man en kinderen zijn. Tussen tegen mensen die verderaf staan en langs wilde komen, zeiden we dat we het wennen aan ons gezin van 4 best pittig vonden en bezoek even afhielden. Dat begreep iedereen, al voelde ik me soms wel schuldig, want ervoer het niet als zwaar, wilde gewoon genieten.


  Leeuwinnetje
  Bijdrager
  #10490133 Quote

  Wij hebben bij onze zoon een inlegvelletje met uitnodiging voor het kraamfeest bij het kaartje gevoegd voor de mensen die wel uitgenodigd waren. De rest kreeg alleen een kaartje. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct