Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kraamzorg Uren Zelf Bepalen

 • Auteur
  Berichten
 • #10039123

  Hoi allemaal

  Ik ben ondertussen 30 weken zwanger en 5 dec komt kraamzorg voor gesprek
  Het betreft mijn eerste kindje, maar in de nodige jaren al best veel ervaring.

  Nu mijn vraag mag en kan ik aantal uren per dag zelf bepalen?
  Persoonlijk vind ik 2 uur genoeg, voor de nodige adviezen evt. Maar samen met min vriend ( die al 4 kids heeft bij iemand anders) denk voldoende in huis te hebben om het samen te doen.
  Heb flink zitten piekeren en denken wat zo iemand anders +/- 6 a 8 up bij mij moet doen. Ik zou mezelf er juist zeer onrustig door gaan voelen als iemand zo hele dag in mijn buurt is.

  Nu weet ik niet of ik dit kan aangeven ook of dat er iemand ervaring heeft hierin?


  Demuis
  Bijdrager
  #10039135 Quote

  Je hebt recht op bepaald aantal uur. Weet niet hoe het zit als je zelf aangeeft minder te willen. Je gaat wel in overleg met de kraamverzorgster welke tijden ze komt. Wat jij het fijnst vind. Ik vond het zelf wel fijn dat ze was, had echt de tijd met de kleine man en de rest kon ik links laten liggen. En zelf zo ook goed de rust kunnen nemen om te herstellen. 

  Doen waar je je goed bij voelt en het in de gesprek aangeven.

   

   

   


  WendyPar
  Bijdrager
  #10039143 Quote

  Hey, het lijkt me dat je het sowieso zelf mag bepalen als je minder wil. Maar denk er nog eens goed over na. Ik zag er zelf ook erg tegen op de hele dag iemand die je niet kent rond te hobbelen in je huis. Maar ik moet toegeven dat ik het achteraf absoluut geweldig vond. Het is niet alleen de adviezen die wel handig zijn maar ik dat iemand je gewoon alles uit handen neemt, kopje thee voor je zet, eten maakt, de was doet, stofzuigt etc. Alle dingen dus die je zelf zeker niet wil doen als je net bent bevallen en het liefst de hele dag verliefd naar je kleine spruit kijkt.

   

  ook bij kleine opstartprobleempjes met bijvoorbeeld borstvoeding komt de jarenlange ervaring van een kraamverzorgster echt als geroepen. 

   

  Natuurlijk moet je het helemaal zelf weten maar het zou je nog wel eens beter kunnen bevallen dan je zou denken. Als je alsnog na 1 dag denkt “laat maar” dan is dat 100x makkelijker te regelen dan dat je van tevoren zegt weinig uren nodig te hebben en dat je er later toch nog meer wil. Vooral de winterperiode Zijn ze allemaal compleet volgeboekt door de drukte.


  Michelle P
  Bijdrager
  #10039177 Quote

  Ik heb gekozen voor 3 uur op een dag en mocht ik het toch fijn vinden kan ik aangeven dat ik meer wil. Voor mij is het de tweede en mijn man is 2 weken vrij na de bevalling dus hij neemt de huishoudelijke taken het meeste over.


  Pamela Holtkamp
  Bijdrager
  #10039239 Quote

  Ik heb donderdag het gesprek met de kraamzorg gehad en krijg in totaal 45uur die ik zelf mag verdelen over dacht 8 dagen.

  dan zit je rond de 5,5uur per dag..

  ze is er niet alleen om jullie het nodige te leren maar ook om jou na de bevalling te controleren (perineum, hechtingen, tempratuur etc)

  verder mag je met de kraamhulp zelf indelen hoe en wat.

   


  FT de Vries
  Bijdrager
  #10039249 Quote

  In de kraamweek mag je lekker op krachten komen terwijl iemand anders de was doet en stofzuigt. Die week nemen ze mij niet af! Nou kan ik heel goed werk uit handen geven, maar ook dat je partner een week niets hoeft te doen is toch heerlijk? Samen alleen maar genieten van de baby! Ik zou er goed over na denken, de kans dat een ander dingen van je overneemt is na de kraamweek voorbij. Dan krijg je het nog druk genoeg. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  FT de Vries
  Bijdrager
  #10039250 Quote

  Los van ervaring die je al hebt weet je natuurlijk nooit hoe je je voelt na de bevalling, dus opties open houden is erg handig. 

   


  jasmijn-
  Bijdrager
  #10039300 Quote

  Bij ons is het ook ons eerste kindje en wij hebben het voor nu gezet op 5-6 uur per dag en mochten we na de eerste dag zoiets hebben van dit is toch echt teveel dan konden wij dat gewoon aangeven en zal ze daarna ongeveer 3 uur per dag komen.

  #10039302 Quote

  Natuurlijk weet ik dat kraamzorg voor vele dingen is,

  Maar als ik er gestresst van word dan heeft niemand daar natuurlijk iets aan.

  Kraamzorg voor het huishouden heb ik niet nodig, daar heb ik een partner voor die is vrij en thuis is die mij kan ondersteunen. Natuurlijk heb ik kraamzorg nodig voor mij en de baby, dat snap ik en heb ook wat info gezocht en gezien dat minimum is van 24 uur, dus dat komt op 3 uur per dag als het gaat zoals het “normaal”zou moeten verlopen! Dan denk ik ook dat ik daar gewoon voldoende aan zal hebben. Mochten er complicaties zijn of ik zal toch een keizersnede moeten dan is het natuurlijk een ander verhaal.

  Ik wil dit dan ook gewoon bespreken bij de intake van kraamzorg. Persoonlijk vind ik het ook zonde van de eigenbeidrage dat ik dan dus volledige kraamzorg krijg dus 2,5 uur meer per dag om het huishouden te doen, wat mijn partner kan en zal doen omdat hij thuis is. Ik weet dat kraamzorg altijd ontzettend druk is, dus dat ze die uren dan misschien beter bij iemand anders kunnen gebruiken.

  Ik moet het intake gesprek nog aangaan, dus misschien denk ik er dan anders over na het gesprek!

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct