Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Krampen S Nachts

 • Auteur
  Berichten
 • #10489478

  Mijn kindje is nu bijna 9 maanden en heeft nog elke nacht last van krampen. Vooral tussen 4:00 en 6:00. Het gaat gepaard met harde, lange scheten, overstrekken en gejammer. Hoe erg het is verschilt per nacht. Soms moet ik er 1 x uit om te troosten, soms 6 keer. Hoe normaal zijn krampen nog op deze leeftijd? Zijn er meer ouders hier die dit herkennen? Ik ben kapot.. heb sinds de geboorte nog niet langer dan 4 uur aan een stuk geslapen (heb ook nog een voeding om 11:00 en 03:00) en de vroege ochtenden zijn zwaar, maar het is bovenal zo zielig om te zien. 


  Samsonnn
  Bijdrager
  #10489492 Quote

  Heel herkenbaar, hoe is de ontlasting zelf?? Heeft hij ook na die krampen ontlasting en is het daarna over? Slijmvorming? Miss is hij allergisch of gevoelig? Mijn dochter had Kma, en door alle irritaties reageerde ze nog maanden ook vervelend op zuurfruit en gluten. Duurde eeuwig voor ik erachter kwam waar ze goed op reageerde, eenmaal onder controle had ze weinig last meer van de overgevoeligheid en na 2 jaar over kna heen gegroeid 😊 mijn zoontje (11 mnd) heeft een flinke buikgriep gehad en lijkt nu ook veel heftiger te reageren op vanalles.


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10489519 Quote

  Lijkt me niet meer passend bij de normale ontwikkeling. Onze dochter slaapt ook zo slecht en krijgt ook extra onderzoeken. Ze heeft reflux en overgevoeligheid voor koemelk, maar het blijft vooralsnog klote en het breekt je echt op ja! Ik zou in elk geval eens koemelk vrije voeding gaan geven (kun je soms al via het cb of de huisarts regelen). Ondanks dat om je heen iedereen altijd roept dat het erbij hoort, vind ik wat jij vertelt niet meer normale ontwikkeling op deze leeftijd!

  #10489553 Quote

  Niet herkenbaar, dus helaas geen tips, maar ik wil je even een hart onder de riem steken, dit moet super zwaar zijn. Sterkte, hopelijk kom je er snel achter wat het is. Groetjes

  #10489578 Quote

  Bedankt voor de reacties. Het bevestigt mijn gevoel dat er misschien iets niet klopt, de krampen lijken soms ook erger te worden (de scheetjes in ieder geval). Heb de huisarts gebeld en kan langskomen. 

  Er zit inderdaad regelmatig slijm in de ontlasting. Ook overdag slaapt hij weinig, maar lijkt dan geen pijn te hebben. Hij is over het algemeen erg vrolijk.

  En ja, ik vind het megafrustrerend dat iedereen in mijn omgeving roept dat het erbij hoort! Mensen weten vaak niet meer precies hoe oud hun baby was bij bijvoorbeeld krampen. 


  Anemoontje
  Bijdrager
  #10489941 Quote

  Een iets ander voorbeeld misschien, maar ik merkte dat wij het zelf in stand hielden door de nachtvoedingen die toen op de leeftijd voor onze dochter niet meer nodig waren. Wellicht kun je kijken om dit af te bouwen wie weet zijn er dan ook geen krampen meer?

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Lelala
  Bijdrager
  #10490098 Quote

  Klinkt niet heel uitzonderlijk.. alleen vervelend voor jou dat het snachts is. Zou zelf het cb om advies vragen 

  #10490578 Quote

  Zowel huisarts als consultatiebureau vonden het wel uitzonderlijk voor de leeftijd en we zijn eigenlijk direct doorgestuurd naar kinderarts. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct