Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Krampjes, help 🙁

 • Auteur
  Berichten

 • Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10351544

  Onze baby van 10 dagen oud lijkt krampjes te hebben, nu al 4 avonden op rij tussen 22-2 uur.

  Waarom we denken aan krampjes: ca een half uur na de fles brullen, het krampjeshuiltje, onrustig, overstrekken, oogjes draaien zelfs een beetje weg, fronsen en meerdere poepluiers achter elkaar. 

  Hij is 2 weken te vroeg geboren, weet niet of het daarmee te maken kan hebben? We geven borstvoeding uit de fles en af en toe flesvoeding. Dat laatste lijkt hij minder op te reageren. Overdag gaat het juist prima, wat ik niet helemaal kan plaatsen.

  Heeft er misschien iemand tips voor ons? Het is zó zielig om te zien 🙁 Kruikje, wiegen, rond vastpakken, rustig drinken met pauze en boeren doen we al. Iemand bekend met de druppels tegen krampjes?


  Littlewishes
  Bijdrager
  #10351546 Quote

  Mij werd toen infacol geadviseerd. Het helpt niet a la minute maar er komt wel verbetering. Gewoon te koop bij de kruidvat


  MevrBoes
  Bijdrager
  #10351557 Quote

  China baby druppels van vsm werkte perfect bij ons.


  MevrBoes
  Bijdrager
  #10351558 Quote

  Cina druppels van vsm werkte perfect bij ons.


  MariekeSep
  Bijdrager
  #10351567 Quote

  Wij gebruikten de krampjes druppels van Kruidvat eigen merk. Dit hielp wel iets maar het is vooral verstandig om je eigen voeding onder de loep te nemen. Ik kon bijvoorbeeld geen ui eten of kerrie want dat kreeg hij binnen via de borstvoeding en dan wisten we zeker dat er krampjes zouden komen. Bij iedereen is dat weer anders dus misschien even teruggaan wat je hebt gegeten en wanneer de krampjes erger lijken. 

  #10351573 Quote

  Probiotica! Ik ben inmiddels door de wol geverfd met 2 extreme krampjeskinderen en heb álles geprobeerd. Infacol, kipkep-kussen, draagzak, verschillende houdingen, etc. Het enige wat merkbaar effect heeft is probiotica. Op aanraden van de verloskundige gaan proberen en na een paar dagen merkten we al verschil! Ons zoontje van 3 weken gebruikt het nu 6 dagen en het is een heel ander kind. Het is echt volstrekt veilig en gewoon te koop in de vorm van druppels bij de drogist. De verloskundige zei dat probiotica het enige is waarmee je de oorzaak aanpakt, namelijk de darmflora helpen in balans te komen waardoor er veel minder gasproductie is. De rest is symptoombestrijding, áls het al werkt.

  Heel veel succes en hou vol! Het gaat écht een keer over!

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Rosem
  Bijdrager
  #10351576 Quote

  Ons zoontje was ook 2 weken te vroeg geboren en had er last van. Wij hebben verschillende darmkrampjes druppels gebruikt maar die werkte maar half. Toen een tip gekregen om sab-simplex druppels uit Duitsland te bestellen en die werkte aanzienlijk beter! Wij zworen erbij (maar helemaal weg was het nog niet tot ongeveer 12 weken..) heel zielig om te zien hé.. Wij twijfelden op een gegeven moment ook of het niet ook overprikkeling was in de avond om de dag te verwerken. Dat geeft soms vergelijkbare uitingen v/d baby.

   

  Succes!! Het wordt vanzelf beter! 


  MilkaOreo
  Bijdrager
  #10351598 Quote

  Onze dochter had ook heel veel last van krampjes nadat we van borstvoeding overgingen naar flesvoeding. We hebben haar toen sabsimplex druppels gegeven en zijn overgegaan op flesvoeding tegen krampjes/spuugen. Wij hadden Hero Comfort+, maar volgensmij heb je van ieder voedingsmerk wel zo’n variatie.


  Dpl
  Bijdrager
  #10351615 Quote

  Wat ellendig en zielig om te zien hè! Je kunt je dan zo machteloos voelen. Helaas horen krampjes er echt bij en kun je er niet veel aan doen. Rond 6 weken is meestal de piek, daarna wordt het vanzelf weer beter. Vaak zie je ook dat ze vooral ’s avonds er last van hebben. 

  Waarom geef je borstvoeding met de fles? Ging het drinken aan de borst niet goed? De oorzaak daarvan zou ook kunnen bijdragen aan krampjes.

  Als je overweegt om infacol of sab simplex (zelfde werkzame stof) te geven is het slim om dit artikel te lezen: http://teddyroorda.nl/infacol/

  Wel kan je andere dingen proberen: warmte, fietsen met de beentjes, huid-op-huid bij jou of je partner. 

  Hou vol, het wordt echt beter!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct