Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Krampjes of KMA??

 • Auteur
  Berichten
 • #10294290

  Hi allemaal,

  ik heb een zoontje van 6 weken oud. Sinds week 2/3 begon het vele huilen/krijsen.

  In overleg met het CB zijn wij daarom overgestapt op andere voeding (Nutrilon omneo) omdat hij naast de krampjes ook slechte ontlasting had.

  Het vele en harde “krijsen” bleef aanhouden en na verschillende forums te hebben gelezen en aan zijn symptomen te zien dacht ik ook dat hij wel eens verborgen reflux kon hebben.

  In overleg met de dokter en CB begonnen met jbpm (nutrition) ook dit werd niet beter. Wel heeft hij betere ontlasting sinds de andere voeding.

  Na een aantal dagen hem constant op mijn arm de hebben gehad (in bed sliep hij niet) en hem snachts op mij te hebben om even rust te hebben van zijn gehuil ging het niet meer en werd hij ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

  Na 3 dagen was alles anders,  en gingen wij naar huis met een vrolijke baby. Helaas na 1 dag was alles weer terug bij het oude.

  Weer ben ik gaan lezen op verschillende forums en kwam ik uit op koemelkallergie. Zou dit kunnen zijn waar hij last van heeft? Wie heeft hier meer ervaring mee? Ik weet het namelijk echt even niet meer!

  Hij heeft oa  de volgende klachten:

  Veel niezen / af en toe hoesten / reflux / krampjes / heel vaak de hik / soms huilen tijdens het voeden (flesvoeding) / huilen na de voeding/ overdag moeilijk slapen / alleen in slaap vallen in mij  armen / overstrekken/ tong uitsteken / gebalde vuistjes / heel veel windjes laten.

   

  Groetjes,

  Danielle

  #10294309 Quote

  Ben je al bij de huisarts geweest met je vermoeden van koemelk allergie?

  #10294314 Quote

  Ja gister en die zegt dat wij het met de kinderarts moeten bespreken. Volgende week hebben wij daarmee een afspraak.

  Onze dokter zei dat er inderdaad een kans is en dat je er alleen achter komt dmv een provocatietest. Ze gaf zelf aan “als het mijn kind was zou ik het niet proberen”, maar zij is zelf geen moeder en ik denk dat als zij in een gelijke situatie zou zitten en de pijn van haar kind zou zien, ze heel anders zou denken… 


  JSbaby
  Bijdrager
  #10294318 Quote

  Kreeg hij andere voeding in het ziekenhuis?


  JSbaby
  Bijdrager
  #10294319 Quote

  Kreeg hij andere voeding in het ziekenhuis?


  Plientje
  Bijdrager
  #10294344 Quote

  Hallo Mama, 

  Wat doe je het goed dat je van alles probeerd! Ik wil je een hart onder de riem steken! Wat is het vervelend en zwaar als je je kindje steeds zo ziet en je kindje zo veel moet huilen. Dit hebben wij ook gehad, sommige symptomen die jij noemt had onze dochter ook en wij kregen van de kinderarts pepti, het gaat nu zo veel maken beter! Mij. Dochter had vaak de hik, veel niezen en scheetjes laten, veel overstrekken, tijdens de fles of na de fles huilen/krijsen, ook veel krampjes en gespannen buikje, gaf eten terug en overdag slapen was drama, snachts op het begin ook maar wij hebben haar op het begin veel ingebakerd en dat hielp.

  Bespreek je zorgen met de kinderarts en hopelijk worden jullie snel verder geholpen!

  Veel sterkte gewenst!

  Liefs

  Lees ook: Alles over doorslapen

  CMK
  Bijdrager
  #10294359 Quote

  Hoi! 

   

  Goed dat je naar de huisarts bent geweest en dat je blijft onderzoeken naar een oorzaak. Hier dezelfde klachten mijn dochtertje is 10 weken oud. Gister naar CB geweest en vandaag gestart met pepti 1 van Nutricia , koemelk vrij dieet. Eerste fles zit er nu in en dronk ze gelukkig goed op. Het is een twijfel geval wel of niet KMA de klachten kunnen los van elkaar staan maar zouden ook door KMA kunnen ontstaan. Snelste manier om daar achter te komen is starten met dieet en kijken of dit verandering geeft. Hou vol en negeer geen tekens van ongemak,pijn. Hier van familie kreeg ik te horen dan laat je haar toch huilen? Maar naar mijn idee moet er iets zijn met zoveel klachten. 

   

  Succes! 

   

  #10294363 Quote

  Nee wij hadden zelf de voeding meegenomen naar het ziekenhuis, om te voorkomen dat hij andere voeding kreeg

  #10294371 Quote

  Hoi! Goed dat je naar de huisarts bent geweest en dat je blijft onderzoeken naar een oorzaak. Hier dezelfde klachten mijn dochtertje is 10 weken oud. Gister naar CB geweest en vandaag gestart met pepti 1 van Nutricia , koemelk vrij dieet. Eerste fles zit er nu in en dronk ze gelukkig goed op. Het is een twijfel geval wel of niet KMA de klachten kunnen los van elkaar staan maar zouden ook door KMA kunnen ontstaan. Snelste manier om daar achter te komen is starten met dieet en kijken of dit verandering geeft. Hou vol en negeer geen tekens van ongemak,pijn. Hier van familie kreeg ik te horen dan laat je haar toch huilen? Maar naar mijn idee moet er iets zijn met zoveel klachten. Succes!

  Ik hoop dat het zal helpen voor jou dochtertje! Het laten huilen van je baby daar ben ik ook niet zo een voorstander van, tenzij het een beetje jengelen is. Helaas is het bij mijn kleine vooral krijsen waarbij hij soms zelfs blauw/paars aanloopt.

   

  Het enige wat mij nog doet twijfelen wat betreft de kma vrije voeding is het weer moeten overstappen wat zijn darmpjes weer op hol kan brengen en hem pijn kan bezorgen. Als het helpt en het is de oplossing dan moet het maar even, maar wat nou als dat het niet is… dan bezorg ik hem alleen maar meer pijn. Ik vind het allemaal erg lastig, vooral omdat er geen andere manier is om er achter te komen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct