Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Krijgt mijn kleintje wel genoeg binnen?

 • Auteur
  Berichten

 • NaamAnoniem
  Bijdrager
  #10221807

  hoiihoii❤️

  Mijn zoontje is 13 maanden, en komt niet veel aan.. bij de consultatiebureau zeiden ze dat het normaal is (want hij is superrr bewegelijk). Ik doe er vaak lang over om hem te voeden want hij wilt niet fatsoenlijk stil zitten in zijn zitje😤

  Dit is de schema:

  08:00: begint de dag met tuitbekertje met volle melk + 1 sneetje volkoren bruinbrood met aardbeienjam/appelstroop/kaas/pindakaas/smeerkaas/kipfilet (natuurlijk iedere dag wat anders)

  dan gaat hij wat spelen

  10:00: fruitpotje met weer wat melk (want hij drinkt niet heel de tuitbeker leeg helaas)

  10:30: slapen 

  12:00: 1 sneetje volkoren bruinbrood met erop soms van de overgebleven fruit uit fruitpotje wat hij niet helemaal heeft opgegeten in de ochtend. En anders gewoon weer beleg. Daarnaast drinkt hij bekertje met water of lichte thee

  14:00: yoghurt met erin soms fruit en soms wat koek. Tussen de middag door geef ik ook wat crackers en drinken natuurlijk.

  16:00: slapen

  17:30: avondeten (groentepotjes) of soms soep wat ik gemaakt heb. Ligt eraan wat ik in huis heb. Bekertje met water. En na het eten krijgt hij een danoontje. 

  19:30: fles nutrilon 230 ml.. 

  daarna tandjes poetsen

  20:00: naar bed.


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10221846 Quote

  Wat is niet veel aankomen? Mijn dochtertje is nu ook 13 maanden en zakt ook iets in de curve. Ze kruipt, loopt langs dingen of achter de loopauto aan, probeert zelf het en der wat losse stapjes te zetten. Ook lekker beweeglijk en het consultatiebureau maakt zich geen zorgen. 

  Ons schema is als volgt:

  Ontbijt: schaaltje bambix 12 mnd met 90 of 120 ml dreumesmelk. In het weekend vaak nog een volkoren boterham erbij met margarine en pindakaas, jam, appelstroop, smeerbare geitenkaas, vruchtenhagel. Soms een los plakje kaas. 

  Tussendoor: vers fruit in stukjes. Denk aan een paar aardbeien, halve banaan en wat blauwe bessen. 

  Middageten: 2 volkoren boterhammen met margarine en beleg (zie ochtend). Rietjesbeker met halfvolle melk, ik denk rond de 100-150 ml.

  Tussendoor: koekje (die zachte van de kleine keuken, soepstengel, cracotte)

  Later op de middag nog wat rauwkost (tomaatje, komkommer of paprika)

  Avondeten: wat de pot schaft. Ze houdt erg van gebakken aardappeltjes en pasta. Met groenten en vlees of vis of garnaaltjes. Ik weet niet precies hoeveel.

  Als toetje een klein schaaltje halfvolle yoghurt. 

  Verder drinkt ze water overdag. Eventueel nog een slokje water in de nacht. 

   

   


  Koot81
  Bijdrager
  #10221849 Quote

  Ik zie heel vaak het woord potje voorbijkomen. Geef je hem ook weleens gewoon eten op een bord/ eet hij ook wel eens met jullie mee. Misschien vindt hij dit veel leuker/spannender en door zelf te ontdekken wat hij eet gaat het misschien wel beter. 

   


  Koot81
  Bijdrager
  #10221856 Quote

  En hij is natuurlijk zij. Dat krijg je als je alleen jongetjes hebt 😛

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct