Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Krimpende Follikel

 • Auteur
  Berichten
 • #10267887

  Hoi allemaal,

  Bij deze de vraag voor jullie of jullie hier wel eens van gehoord hebben, en mij hier meer uitleg over kunnen geven.

  Even wat meer uitleg over mijn situatie. We hebben een geweldige zoon van drie jaar, en mijn man en ik zijn sinds een jaar bezig in de hoop een broertje of zusje voor hem te krijgen. Bij onze zoon was ik tijdens de tweede poging zwanger geworden, dus gewoon heel snel. De zwangerschap liep zonder complicaties, alleen vlotte de bevalling niet, daarom werd het een keizersnee.

  Toen we tien maanden bezig waren ben ik naar de huisarts gegaan. Als was dit vroeg, ze stuurde mijn meteen door naar de gynaecoloog, om uit te sluiten dat er complicaties van de keizersnee spelen. Ik heb namelijk na de bevalling meer last van pijnklachten in de buik in de periode van eisprong tot menstruatie.

  Vorige week had ik de intake bij de gynaecoloog. Inwendige echo gemaakt, baarmoeder zag er prima uit, maar klein litteken van de keizersnede. Vervolgens moest ik een week later terug komen.  Dit was afgelopen woensdag mijn follikel was toen 17,5 mm Vervolgens moest ik twee dagen later weer terug komen, omdat ik een regelmatige cyclus (28 of 29 dagen) heb, werd dus gister mijn eisprong verwacht. Alleen in plaats van gegroeid bleek mijn follikel gekrompen, 1 mm naar de 16,5 mm. Totaal niet wat je zo verwachten, de gynaecoloog was hier zeer verbaasd over maar gaf verder geen uitleg. Ik had gister overigens wel een positieve ovulatietest.

  Dus mijn vraag hebben jullie die wel eens mee gemaakt, en waar zou dit op kunnen duiden?


  SBJ
  Bijdrager
  #10268988 Quote

  Ik had eenzelfde situatie. Ik had eerst een eitje van 13mm en een paar dagen later was deze nog maar 10. Gyn zei dat follikels kunnen krimpen door te weinig stimulerende hormonen. Bij mij gaf hij aan dat de follikel niet meer gaat springen. Ik ben bezig met clomid en heb voor de volgende cyclus een hogere dosis gekregen.

  #10269156 Quote

  Dank voor reactie SBJ. Mijn volgende afspraak bij de gyn ga ik navragen of het mogelijk bij mij ook een kwestie kan zijn van te weinig stimulerende hormonen. Vrijdag wordt er bij nog bloed geprikt om te kijken of er nu wel of niet sprake van een eisprong was.

  Ik koop dat jij komende maand met een hogere dosis Clomid een goede eisprong krijgt!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct