Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kut ovulatietesten

 • Auteur
  Berichten

 • Bbtje-
  Bijdrager
  #10168759

  Pffff.. ik voel me een potje wanhopig vandaag.. 

  Vanaf dag 9 aan het testen met ovulatietesten van Zwanger en Kids, de sticks. Het eerste lichte streepje kwam bij dag 13. Wij alvast vol aan de klus. Helaas bij dag 15 geen streep meer te zien. Dag 17 weer een licht streepje, en dag 18 een voor mij donkere streep. Dag 19 leek de streep weer lichter te worden en dit gecombineerd met een temperatuursdip op dag 18 dacht ik dat ik mn eisprong gevonden had. Krijg ik vandaag op dag 20 weer een iets donkerdere streep…… 

  Wie o wie kan me hier enige duidelijkheid over geven.

  Temperatuur elke dag braaf rond 6.45 opgemeten, vanaf dag 4 tm dag 17 op: 36,4.

  Dag 18: 36,3.

  Dag 19: 36,4

  Vandaag, dag 20; 36,6


  Bbtje-
  Bijdrager
  #10168760 Quote

  ” alt=”” />


  Bbtje-
  Bijdrager
  #10168761 Quote
  1. ” alt=”” />

  Bbtje-
  Bijdrager
  #10168763 Quote

  ” alt=”” />


  Nbbb
  Bijdrager
  #10168801 Quote

  Ik heb er niet echt een antwoord op maar heb hetzelfde gehad. Getest vanaf dag 10, op dag 20 een voor mijn gevoel positieve test. Daarna werd het streepje ook weer lichter. Echter daarna op dag 24 was het streepje weer net zo donker (CB gaf toen ook een smiley en eerder niet). Ik kreeg als antwoord dat het mogelijk is dat je lichaam een 2e LH piek creëert omdat de eerste toch niet voldoende is geweest om het eitje te laten springen.. ik weet niet of het echt zo is maar misschien een verklaring.


  Smurfjes
  Bijdrager
  #10168812 Quote

  Waarom die testen? Waarom niet om de dag klussen? Ben je ook meteen van dat stressen af

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  Nbbb
  Bijdrager
  #10168816 Quote

  We klussen sowieso om de dag, maar de testen vertellen me vooral wanneer mijn NOD is met een erg onregelmatige cyclus. Toch wel fijn als je ongeveer weet wanneer je wat kan verwachten als er 2 weken verschil zit in je kortste en langste cyclus 🙂


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10168828 Quote

  Inderdaad, hier om dezelfde reden getest, bij zit er soms meer dan een maand verschil in de cyclusduur… Een maand lang denken dat je overtijd bent, of misschien toch niet, is ook niet leuk en levert ook stress op, zeker gezien ik al eens een buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad heb (en verhoogd risico op nog een bbz) wil ik ook een zwangerschapstest niet te laat uitvoeren. Dus dan maar lekker aan de slag met de ovulatietesten. Voor mij hebben ze geen invloed op wanneer klussen, alleen op wanneer zwangerschapstesten uitvoeren.

  Bij mij is het ook niet altijd eenduidig trouwens, schijnt vaker voor te komen bij onregelmatige cycli. Je kunt dit trouwens best met een arts bespreken, misschien kan die meteen kijken of er een hormonaal probleem speelt, of dat dit niets om je zorgen over te maken is. 😉 Hoewel ik vaker positieve ovu testen heb in een cyclus, is achteraf gezien de menstruatie wel altijd 16 dagen na de donkerste test gekomen. Misschien kan jij ook zo’n patroon vinden.


  Bbtje-
  Bijdrager
  #10168833 Quote

  He Smurfjes,

  Helaas is bij ons om de dag niet te doen qua werktijden, dus nu na 6 rondes advies van de huisarts om dan wel zo veel te testen. Ook omdat ik me afvraag of ik wel een echte eisprong heb. 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct