Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kwaaltjes

 • Auteur
  Berichten
 • #10499467

  Hoi dames!
  Ik ben ruim 6 weken zwanger, en heb sinds een dag of 5 regelmatig buikkrampen. Voelt eigenlijk precies als menstruatiepijn. Het maakte me toch wat onrustig dus gisteren de VK gebeld. Zij kan natuurlijk niks garanderen, maar gaf aan dat deze buikpijn helaas voor sommige vrouwen een zwangerschapskwaaltje is en er niet meteen reden tot paniek is. Is er iemand die hier ook last van heeft en/of tips heeft? Ik moet nog 10 dagen wachten op de echo en wil me niet te veel zorgen maken maar dat gaat helaas automatisch haha


  Lm
  Bijdrager
  #10499473 Quote

  Ik werd snachts bijna huilend wakker van de buikpijn. Voelde echt niet goed, maar niks aan de hand. Dat soort dingen horen erbij!


  Bollebuikpuntnl
  Bijdrager
  #10499479 Quote

  Hier ook hetzelfde gehad. Eerste 9 weken gigantische menstruatie krampen, kon dan wel door de grond gaan van de pijn. Nu gezond meisje van 15 weekjes oud voor mij in de kinderstoel!


  Lewis
  Bijdrager
  #10499503 Quote

  Ja krampjes horen er zeker bij in het begin. Voor mij voelde zwanger zijn net als ongesteld worden. Flinke menstruatiekrampjes. Dat je denkt: volgens mijn komt er een supermenstruatie ofzo. Maar toch zwanger. En dit gevoel is zeker wel tot een week of 7 gebleven. Daarna nam het af en voelde ik het af en toe. Na het eerste trimester is is het vaak over. Maar dan start wel de bandenpijn. Ik had persoonlijk altijd wel krampjes en pijntjes. Je wordt er vanzelf geruster onder. 

  Je baarmoeder maakt zich klaar en groeit. Dus je baarmoeder kan krampen en gevoelig zijn, banden gaan rekken, je buikspieren gaan rekken en organen verplaatsen. Er gebeurt de komende maanden veel van binnen. Nu al. 


  Klijn
  Bijdrager
  #10499529 Quote

  Hoort er echt bij hoor, inderdaad! Mijn credo was altijd: zolang ik er geen bloed bij verlies, zal het wel goed zitten =) Zoals Lewis al zegt, gebeurt er gewoon vanaf het begin een heleboel in je lijf, en dat zorgt ook wel eens voor buikpijn. Probeer het van de positieve kant te benaderen: je baarmoeder is druk bezig om een goed plekje voor je kindje te maken!

  #10499631 Quote

  Bedankt voor alle uitgebreide reacties allemaal! Ik ben helemaal gerustgesteld 🙂 super lief dat jullie de tijd hebben genomen om te reageren!

  Lees ook: Zwanger, en nu?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct