Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kwaaltjes nemen langzaam af

 • Auteur
  Berichten

 • DonnaS
  Bijdrager
  #10271734

  Dit is waarschijnlijk wel vaker besproken, maar toch wil ik nog graag jullie mening hebben. Mijn vorige twee zwangerschappen waren geeindigt in miskramen, dus ben nu weer erg onzeker.

  Mijn eerste zwangerschap eindigde heel snel. Symptonen waren ineens weg en in de middag de miskraam. De tweede kreeg ik al wel het gevoel dat alles minder werd en na een weekje was de miskraam op gang gekomen.

  Maar nu is deze zwangerschap heel anders: ik had namelijk géén kwaaltjes (vorige twee wel) toen ik de zwangerschapstest deed… dus was nogal verbaasd dat deze positief was. Een weekje later (+- week 5) kreeg ik last van mijn borsten, maar niet extreem veel zeer zoals de vorige twee. Ook was ik veel moe. Nu zit ik in mijn zesde week, bijna 7 (6+5) en sinds een weekje neemt de pijn in mijn borsten elke dag een beetje af en moe ben ik ook niet echt meer. 

  Ik zó bang dat dit weer eindigt in een miskraam, maar eigenlijk hoop ik gewoon dat dit een zwangerschap is dat anders is dan de twee vorige…

  Hebben jullie een vergelijkbaar verhaal dat wel gewoon goed gelopen is?


  Fleurol
  Bijdrager
  #10271768 Quote

  Hier ook een zwangerschap zonder kwaaltjes na een miskraam. Ben nu 39 weken zonder ergens last van te hebben gehad tot 32 weken.


  LieveSam
  Bijdrager
  #10271803 Quote

  Waarom vraag je niet om een echo? Met 6+5 kunnen ze al wel iets zien. Een beetje op de rand van wel of geen hart-actie. Maar bij mij had ik met 6+3 al een kloppend hartje. Wie weet stelt dit je wel gerust.

  Ik heb ook weken gehad dat de kwaaltjes kwamen en gingen, sowieso weinig kwaaltjes.. dus het hoeft écht niets te betekenen. Maar ik zou gewoon met je gyn/vk bellen en vragen of je een echo mag komen maken. 

  Wat mij heeft geholpen tot nu toe is om te bedenken: als het mis gaat, houd ik het helaas toch niet tegen. Het zorgde ervoor dat ik iets meer rust kreeg, het ging er niet mee weg maar het hielp me wel. Een miskraam blijft je toch bij…

  Inmiddels 18+5 weken zwanger ♡.


  PatriesN
  Bijdrager
  #10271839 Quote

  Ik zou ook gewoon een vroege echo vragen. Ik had ook een vroege echo bij 6+2 en er was er  hartactie te zien. Misschien geeft een echo jou meer rust. 

  Toen ik me heel erg druk maakte toen leken mijn borsten ook ineens minder, echo gehad en er was niks aan de hand en gek genoeg kwamen de gevoelige borsten toen weer opzetten. 


  DonnaS
  Bijdrager
  #10271843 Quote

  Dankjulliewel voor de reacties. Zojuist heb ik voor maandagmiddag een afspraak ingepland. Ben heel benieuwd…

  Zou dan 7+1 moeten zijn, maar aangezien mijn cyclus gemiddeld 32 dagen is, zou het een paar dagen minder moeten zijn dacht ik toch?


  Klijn
  Bijdrager
  #10271935 Quote

  Dat hangt er vanaf wanneer je eisprong is geweest, en hoe lang je luteale fase duurt dus! Vanaf je eisprong gerekend moet je er 2 weken bij op tellen, dus als je die hebt gevoeld of getest, kun je alvast wat nauwkeuriger inschatten hoe ver je bent.

  Ik herken wel het wisselende van de kwaaltjes. Ik had gelukkig gelijk een succesvolle zwangerschap, dus geen ervaring met miskramen. Maar weinig en/of afnemende kwaaltjes hoeven geen slecht teken te zijn. Ik heb op het begin ook echt weinig last gehad!

   

  Hopelijk heb je maandag een mooie echo om je gerust te stellen.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  DonnaS
  Bijdrager
  #10273380 Quote

  Maandag dus een echo gehad. Ze zag wel een vruchtzakje, maar (nog?) geen vruchtje. Ze schatte men op 5 weken, misschien 5 en een half. Op dat moment zei mijn app dat ik precies 7w was, maar dat is sowieso volgens mij ongeveer een halve week minder lang, omdat ik gemiddeld 4-5 dagen langere cyclus heb (32-33 dagen ipv 28).

  Mijn vorige zwangerschap was ik ook ruim een week minder ver dan mijn app zei (door de langere cyclus dan denk ik?).

  Nu is het zo dat de gynaecoloog zei dat ik waarschijnlijk een miskraam krijg, omdat ze twee weken verschil wel erg veel vond.. maar ze had nooit om de duur van mijn cyclussen gevraagd.

  Waar ik ook mee zit is het volgende: twee dagen vóór mijn nod kreeg ik een kleine bloeding. Dus ik had zitten denken dat ik misschien gewoon een erg late innesteling had. Kan dat?

  Iemand hier (positieve) ervaring mee? Volgende week, de 19e pas de vervolg echo en ik word helemaal gek van angst, spanning, stress.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct