Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Laatste avondfles starten bij 4 maanden

 • Auteur
  Berichten

 • Lewis
  Bijdrager
  #10352847

  Hoi,

  Ik vind zat topics over de laatste avondfles (22 a 23 uur) stoppen rond 4 maanden. Maar ik twijfel juist over het starten met een vaste tijd voor die fles. 

  Mijn dochtertje sliep altijd van 8 tot 2 een lange ruk en dan rond 2 uur en rond 5 uur een nachtvoeding. Half 8 wakker. Helemaal prima. 

  Sinds 3 weken wordt ze savonds steeds eerder wakker. Deze week vaak rond 23 uur. En dan wordt ze evengoed pas rond 4 uur half 5 weer wakker. (En daarna tegenwoordig heel slecht in blokjes van 45 minuten tot half 8, maar dat is een ander verhaal)

  Nu lijkt het me heerlijk om 22.30/23 uur naar bed te gaan, baby nog even een fles en met zn allen een lange ruk tot 4 uur. Dan heb je ook weer wat aan je avond. We hebben haar alleen nog nooit gewekt voor een fles. Nu ze zelf vaak komt lijkt de stap niet zo groot ofzo? 

  Wat raden andere moeders aan in deze situatie? Proberen of niet? Is dit gewoon een fase en kan ik het beter niet doen? Positieve ervaringen met een avondfles?

   


  Marjooww
  Bijdrager
  #10352850 Quote

  wij maakten onze kleine jongen inderdaad wakker rond 23.00. Rond een half jaar werd hij geïrriteerd hierom en zijn we gestopt en sindsdien slaapt hij door.

  En waarschijnlijk heb je te maken met de 4 maanden slaapregressie waardoor ze in de ochtend steeds even wakker wordt. Lees er maar eens over 😊 

   


  Anna Sophie
  Bijdrager
  #10352862 Quote

  Haihai,

  Ik gaf mijn zoontje vaak rond 23u nog een fles. Hij sliep dan wel maar als ik hem pakte dronktie slapend dat flesje leeg. Een soort droomvoeding zeg maar. Rond 8 a 9 maanden begon hij te weigeren en zijn we ermee gestopt..

  Succes ermee!

  #10352878 Quote

  Ik zou het zeker proberen. Wie weet maakt ze een langere ruk

  #10352905 Quote

  Wij hebben dit geprobeerd bij 3 maanden en toen lukte het niet. Ons zoontje kon er niet aan wennen en werd een paar uur later weer wakker. Maar ik zou het gewoon proberen! Wij hadden ook even dat hij eerder kwam(dus 2 flessen tijdens zijn nacht), maar een paar weken later waren ze er allebei uit en sliep hij van 19 tot 07.00 zonder voeding.


  Lewis
  Bijdrager
  #10352945 Quote

  Wij hebben dit geprobeerd bij 3 maanden en toen lukte het niet. Ons zoontje kon er niet aan wennen en werd een paar uur later weer wakker. Maar ik zou het gewoon proberen! Wij hadden ook even dat hij eerder kwam(dus 2 flessen tijdens zijn nacht), maar een paar weken later waren ze er allebei uit en sliep hij van 19 tot 07.00 zonder voeding.

  Bij hem betekende het eerder wakker worden dus niet perse dat hij op andere tijden nachtvoedingen wilde hebben? 

  Mijn dochter heeft nog nooit doorgeslapen, of nou ja 5 a 6 uur vanaf 8 uur. Maar altijd 2 nachtvoedingen. In de eerste weken nog wel meer natuurlijk. Ik vind opzich het feit dat ze nachtvoedingen vraagt geen probleem. Alleen nu de eerste rond 23 uur valt, die is wel heel irritant dicht op hoe laat ik ga slapen. Daarom dacht ik aan een avondfles en opblijven. Maar bij jou niet gelukt dus. Ging hij daarna wel weer makkelijk terug naar zijn oude ritme?

   

   

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Lewis
  Bijdrager
  #10352946 Quote

  wij maakten onze kleine jongen inderdaad wakker rond 23.00. Rond een half jaar werd hij geïrriteerd hierom en zijn we gestopt en sindsdien slaapt hij door. En waarschijnlijk heb je te maken met de 4 maanden slaapregressie waardoor ze in de ochtend steeds even wakker wordt. Lees er maar eens over 😊

  Lijkt me een beetje vroeg. Ze is vandaag precies 4 maanden. En ze is 4 weken te vroeg geboren. Volgens mij gaan ze voor slaapritmes echt wel uit van de uitgerekende datum. 

  Hebben jullie die avondfles altijd gedaan, of ook op een zeker moment mee gestart

  #10352951 Quote

  Wij hebben altijd de avond fles gehad. Ze sliep dan door tot 7 uur. Op een gegeven moment lag ze altijd erg diep te slapen toen 1 op de andere dag gestopt en sliep ze van 8 tot 7. Dat was bij 5 maanden

   

  #10353024 Quote

  Ja hij bleef op dezelfde momenten wakker worden of slechts ietsje later waardoor de nachten slechter werden, ik heb het een dag of vijf geprobeerd en toen gestopt. Ik las toen ook dat veel baby’s ‘s avonds diep slapen en ‘s nachts minder diep dus toen begreep ik het wel. Ik heb toen besloten zelf eerder naar bed te gaan ‘s avonds en eigenlijk dus al best wel snel verviel er 1 fles en werd de enige fles die overbleef steeds later(eerst rond 01.00, toen rond 03.00) en plotseling werd hij later wakker en ging hij af en toe helemaal doorslapen. Daardoor wist ik dat hij hem niet meer nodig had, en ben ik nog maar af en toe kleine flesjes gaan geven. Dat doe ik nu soms nog steeds(8 maanden) als er iets is en hij erg verdrietig is ‘s nachts en niet verder kan slapen. Heb je het al geprobeerd? Wie weet werkt het bij jouw kindje wel hoor! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct