Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Lage AMH en hoge FSH is IVF of IUI dan nog mogelijk?

 • Auteur
  Berichten

 • Libelletje
  Bijdrager
  #10242808

  Hallo dames, ik heb binnenkort een intake in België. Puur om te kijken of wij überhaupt nog in aanmerking komen voor een behandeling. Ik heb een laag AMH en een hoog FSH. Ben zo bang dat ik te horen krijg dat eiceldonatie de enige optie is nog. En daar heb ik voor mezelf al een keuze in gemaakt. Eiceldonatie of adoptie wil ik beslist niet. 

  Zijn er hier nog meer vrouwen die een lage AMH hebben in combi met hoge FSH? Zijn er dan nog mogelijkheden? Of moet ik zo langzamerhand maar gaan inzien dat een kindje niet voor mij is weggelegd 🙁 Wat zouden jullie doen? Ervaringen of succes verhalen aanwezig?

  #10252310 Quote

  Hoi,

  Weet je al meer? Hier een positief verhaal:

  Drie jaar geleden kreeg ik ook te horen dat ik een laag AMH heb voor mijn leeftijd (<1 was toen 26). Mijn FSH was iets te hoog maar niet extreem. Omdat wij nog niet aan kinderen wilden beginnen toen, moest ik elk half jaar op controle komen. Mocht het dan steeds verder dalen konden we alsnog beslissen de volgende stap te zetten. Na 1,5 jaar was dat moment daar en kregen we 6 maanden de tijd om het op natuurlijke wijze te proberen voor er verder onderzocht zou worden of IVF überhaupt een optie zou zijn. 

  Ik was in één keer zwanger! In het ziekenhuis snapten ze er weinig van. Toen werd er ook pas gezegd dat er nog zo weinig bekend is over AMH. Helaas hebben we deze zwangerschap moeten afbreken. De vraag of het nog zou lukken tegen de tijd dat we er weer aan toe zouden zijn was continu aanwezig. Ook wij moesten niet denken aan eicel donatie of adoptie. We zijn toen paar maanden na De afbreking voor een second opinion in het Radboud geweest. Daar zagen ze het gelukkig positiever in en kregen we opnieuw de tijd om het zelf te proberen. Daarna zou er gekeken worden welke opties het meest zin zouden hebben. Inmiddels ben ik 24 weken zwanger :).

  Naast dat ik geloof dat we echt geluk hebben gehad, hebben we in beide periodes voor ik zwanger raakte erg goed op onze voeding gelet: geen alcohol, min mogelijk  bewerkte producten etc. Daarnaast slikte ik ook een aantal voedingssupplementen en hield ik me trouw aan yoga oefeningen die ontspanning en goede aanmaak van hormonen bevorderen. Kijk ook eens op rikaonline.nl. Daar haalde ik veel tips vandaan. 

  Misschien ben je al een hele tijd bezig en zakt de moed je even in de schoenen. Ik vond het toen ook erg lastig omdat er zo weinig over bekend is op het enkel negatieve scenario na. Maar weet dat het dus ook mogelijk is om zonder ivf zwanger te worden met een laag AMH. 


  DanaH
  Bijdrager
  #10252336 Quote

  Hey,

  Wat rot om te horen te krijgen, helaas weet ik er alles van. Een paar jaar geleden is bij mij een lage amh en hoog fsh vastgesteld, we waren toen al een hele tijd bezig om zwanger te worden. In combinatie met een slechte zaadkwaliteit van mijn vriend gaf de arts aan dat het onmogelijk zou zijn om zonder ivf zwanger te worden. We hebben ons dus meteen aangemeld, er was een wachtlijst van een paar maanden. Eindelijk was onze intake gepland op 27-03-2017. Een paar dagen voor die datum voelde ik me anders en tegen beter weten in dacht ik laat ik eens een zwangerschapstest doen en daar stonden ze 2 streepjes! Alles is goed gegaan en inmiddels hebben we een zoontje van bijna 2 en hebben we het gewoon nog een keer geflikt, want we hebben ook een dochter van 8 maanden. Laat de moed niet in je schoenen zakken want wat volgens de arts onmogelijk was is bij ons 3x gebeurd (tussen m’n zoon en dochter heb ik ook nog een ma gehad). Ik hoop dat het jullie ook snel gegund zal zijn!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct