Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Lage Rugpijn Bij 33 Weken Zwanger

 • Auteur
  Berichten

 • Marloesklamer
  Bijdrager
  #10315161

  ha dames! 

  Ik ben 33 weken zwanger van ons tweede kindje. Nu heb ik sinds een week last van mijn onderrug wat alleen maar erger lijkt te worden zelfs lopen gaat nu moeizaam en doet pijn. Dit herken ik niet van mijn eerste zwangerschap. Zijn er dames die dit herkennen? En wat kan ik eraan doen? Moet ik de verloskundige inlichten deze week of gewoon de huisarts bellen? En gaat dit nog over of blijft dit altijd een gevoelige plek?

   

  Lieve groetjes Marloes

   

  #10315163 Quote

  Klinkt als bekkenpijn. Je kunt een bekkenfysio bellen. Als ze pijn niet komt en gaat, dan hoef je geen vk te bellen


  JuBle
  Bijdrager
  #10315179 Quote

  Hoi Marloes. Ik heb dit ook gehad en het kan op verschillende dingen duiden. Daarom zou ik juist wel de verloskundige bellen.  

  Ik weet niet hoe laag de rugpijn zit maar het kan idd bekkenpijn zijn. Maar ook je nieren zitten laag tegen je onderrug, dus een urinekweek zou ook niet misplaatst zijn. Daarnaast wordt je rug steeds meer belast door de zwaarder wordende buik. De verloskundige kan jou hierover beter uithoren en vervolgens adviseren. 

  Een urineweginfectie geeft bij zwangerschap hele andere klachten dan normaal en kan voor vroeggeboorte zorgen. Voor de zekerheid zou ik morgenochtend urine inleveren bij de huisarts. Ik wil je niet bang maken maar beter het zekere voor het onzekere. 

  Veel sterkte met je klachten, laat je maar goed verzorgen. 

  #10315378 Quote

  Hoi Marloes,

  ik ben nu 30 weken zwanger van de 2e en heb ook last van mijn onderrug. Tips die hierboven staan zou ik zeker opvolgen (in eider geval de verloskundige bellen, daar zijn ze tenslotte voor). Bij mij lijkt het vooral te komen door teveel stilzitten (werkdagen), of juist overbelasting op dagen dat ik voor mn zoontje zorg – je ontkomt soms toch niet aan tillen, ravotten, bukken, etc. 
  Sinds een paar dagen ga ik iedere dag 2x een halfuur fietsen, en dit helpt mij heel erg! Schijnt heel goed te zijn voor je onderrug (volgens google 😇). Je wilt natuurlijk wel uitsluiten dat het iets anders is, maar een 2e zwangerschap is lichamelijk gewoon zwaarder helaas. 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen