Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Lang Moe Na Oorontsteking En Antibiotica Kuur

 • Auteur
  Berichten
 • #10412787

  Hi mensen, onze zoon van ruim 1.5 heeft een dubbele oorontsteking. Na een aantal dagen fixe koorts (39.8 op z’n hoogst) gestart met een antibiotica kuur (amoxicilline). Na de kuur van een week bleef hij erg moe en hangerig. Ik dacht dat hij moest aansterken na de eerste kuur en het ziek zijn. Een kleine week na het beëindigen van de antibiotica kuur viel hij (kort) weg in mijn armen en heb ik meteen de huisarts gebeld. De oorontsteking was er nog en het weg vallen kon over vermoeidheid zijn of flauw vallen… Nu zijn we op dag 5 met de 2e antibiotica kuur maar ik zie nog weinig verbetering. Hij heeft geen koorts meer maar is nog erg moe en hangerig en wil bijna niet spelen. Kennen jullie dit? Kan dit komen door de antibiotica of de ontsteking? En hoelang mag zoiets duren? 


  Fleurol
  Bijdrager
  #10412814 Quote

  Bel de dokter. Wij zijn geen medisch specialisten. 

  #10412816 Quote

  Bedankt voor je fijne reactie….. Ik spreek de dokters echt vaak genoeg. Vraag me alleen af of er mensen zijn die het herkennen. Zo’n lange nasleep van oorontsteking/antibiotica. Vraag niet om medisch advies, dat laat ik aan de artsen over. 


  Fleurol
  Bijdrager
  #10412817 Quote

  Op het moment dat je vraagt hoelang zoiets mag duren en of dit komt door de antibiotica en oorontsteking lijkt me dat toch echt medisch advies. 

  Qua herkenning: heb 2 jaar geleden zelf ook een fikse middenoorontsteking gehad en heb er zeker 2 weken afgelegen. Hopelijk is jouw kind er snel weer boven op.

  #10413144 Quote

  Hoi,
  Mijn zoontje nu net 1 jaar heeft een december fikse keel en oorontsteking gehad en heb het idee dat het nooit helemaal weg is geweest (de oorontsteking) ze kunnen er zo een last van hebben ook vd AB kuur. In januari wederom een kuur gehad voor oorontsteking en omdat dit de 3e was in korte tijd verwijzing gevraagd voor de KNO arts hij geeft beoordeeld dat hij buisjes zal gaan krijgen. IP zou hij als de AB aan slaat na een paar dagen zich al beter moeten gaan voelen wanneer dit niet t geval is nogmaals huisarts raadplegen en evt vragen voor overleg met de KNO arts. Heel veel beterschap!!

  #10413152 Quote

  Dankjewel iedereen! Gelukkig gaat het vandaag al iets beter. Hoop dat ie over een paar dagen weer de oude is!

  Lees ook: Kinderziektes met (rode) vlekjes

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct