Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Langdurig Herstel Na Miskraam

 • Auteur
  Berichten
 • #10546289

  Hi dames,

  Vorige week dinsdag ben ik per ambulance naar het ziekenhuis gebracht omdat ik tijdens mijn miskraam teveel bloed verloor, ongeveer een liter. Het kindje is met 5 weken gestopt met groeien, echter was ik vorige week al ruim 11 weken zwanger, ik heb ongeveer anderhalve week afgewacht tot het spontaan begon.

   

  In het ziekenhuis heb ik nog cytotec gekregen omdat het kindje mijn lichaam nog niet had verlaten. Dit was blijkbaar toch het laatste zetje, op de echo was de volgende ochtend enkel nog een stukje weefsel in de baarmoeder te zien. Verslagen ging ik naar huis, waar ik die avond nog eenmaal tabletjes moest inbrengen.

   

  Het is nu een week verder en ik slaap nauwelijks. Tijdens het miskraam-proces heb ik een paar uur doorgebracht in bed, waar ik veel pijn heb gehad en heb gehuild. Hier ligt een trauma waardoor ik op die plek niet meer in slaap kan komen. Ik voel me leeg en het lichamelijke herstel valt vies tegen. Boodschappen doen of een rondje wandelen is al teveel. Mijn emoties schieten alle kanten op, ik zou wel voor een paar dagen in een winterslaap willen gaan… Op internet lees ik dat herstel na een miskraam vrij snel is, echter voelt het voor mij of ik mij elke dag slechter ga voelen in plaats van beter :(. Het zware gevoel blijft een groot deel van de dag aanwezig, ik voel mij hierdoor ook zo bezwaard tegenover mijn vriend..

   

  Zijn er dames die zich herkennen in mijn verhaal? Ik had gehoopt dat ik mij alweer een beetje beter zou voelen na een week.. of is dit toch te snel gedacht?

   

  Liefs!

  #10546293 Quote

  Heel erg vervelend voor jou en jullie. En wat een intense gebeurtenis.

  Ik heb geen gebeurtenis in het ziekenhuis gehad maar wel een miskraam in jan.

  In herken je gedachtes en gevoelens heel erg. Voor mij persoonlijk gaf het een bepaald gevoel na mijn bevalling van m’n dochter 2 jaar geleden dus ging weer een beetje terug . Waar juist pijn en verdriet zit.
  De emoties/ zware gevoel herken ik.

  Het zijn de flauwe dingen die mensen die ik nu ook aan je typ het wordt steeds iets beter. Maar de stapjes zijn soms mini maar uiteindelijk gaat het beter!

  Zelf ben ik nu aan het reïntegreren en steeds gaat het iets beter ook met m’n energie. Mn emoties beter onder controle deels had ik het gevoel dat dit ook sterk te maken had met m’n hormonen die nog uit het lichaam moesten gaan. Daardoor voelde ik me ook donker en zwaar.
  Ik heb hulp via de praktijkondersteuner van de huisarts en dat is erg fijn! Sommige dingen kun je delen met je geliefde maar h3t is ook zo fijn om met iemand te praten die verder van je af staat. Dat is mijn tip zoek iemand op om mee te praten dat geeft al wat meer verlichting

  Succes, kracht en moed gewenst!
  Weet dat er veel meer vrouwen zijn en je niet de enige bent!

  #10546311 Quote

  Dankjewel voor je reactie! Naar om te horen dat jij je ook zo rot hebt gevoeld :(. Hoeveel werk je nu weer? En hoe heb je dit opgebouwd? Mocht dit doorzetten, ga ik zeker even met iemand kletsen om mijn gedachten weer een positieve draai te geven.. dat is deze dagen nog vrij moeilijk.

  Bedankt voor je lieve woorden, jij ook veel kracht toegewenst!

   

   

   


  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10546316 Quote

  Bij mijn is het al wel een tijd geleden al ik heb ik 7 april 2005 een miskraam gehad en moest onder narcose weg gehaald worden via curettage ik was 12 weken zwanger maar vond het herstel ook erg tegenvallen maar nu had ik wel 29 september 2004 een spoedkeizersnede achter de rug ook onder narcose helaas is ons zoontje drie dagen na zijn geboorte overleden.

  Dus zat 7 maanden tussen ik weet niet of dat teveel is geweest 2 keer in die tijd onder narcose of alleen van de miskraam maar ben lang moe en futloos geweest alles koste energie.

  Ik ben wel bij een psycholoog onder behandeling geweest bij de ggz om alles te verwerken en emdr therapie voor gehad heeft goed geholpen dus blijf er niet te lang mee lopen.

  Heel veel sterkte.

   

  #10546325 Quote

  Ik ben nu 2 uur per dag aan het werk. Langzaam opbouwen in overleg met de bedrijfsarts.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct