Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Langdurige borstvoeding en antidepressiva

 • Auteur
  Berichten

 • Lievemae
  Bijdrager
  #10440599

  Hi iedereen,

  Vanuit de POP is geadviseerd om mijn medicatie te blijven gebruiken. Ik gebruik Citalopram 10 mg, maar ik heb wel de enorme wens om langdurig borstvoeding te willen geven.

  Ergens voel ik mij enorm schuldig, maar het is voor mijzelf echt beter dit te gebruiken. Soms twijfel ik wel eens of het niet beter is voor het kindje op kunstvoeding te krijgen. Ik ben bang, omdat ik graag langdurige wil voeden, dat ik mijn kindje benadeel in zijn ontwikkeling (later).

  Zijn er meer moeders die een antidepressiva gebruiken of gebruikt hebben tijdens de BV-periode? En was jij bang voor de ontwikkeling op lange termijn? Of heb je juist gekozen om kunstvoeding te gaan geven? Of was jij juist wel gerust doordat je merkte dat het goed ging?

  De POP geeft aan dat wisselen van medicatie niet gewenst is, omdat stabiliteit de belangrijkste factor is.

   

  Misschien kunnen jullie mij verder helpen…

   


  Dpl
  Bijdrager
  #10440612 Quote

  Je kunt met citalopram (als je het al tijdens de zwangerschap gebruikt) prima langdurig borstvoeding geven. Er komt maar een heel klein percentage van dr medicijnen in de moedermelk. Hier lees je er meer over. Kijk vooral ook even onder ‘toon meer’. 

  Heel vaak heeft borstvoeding met een klein beetje medicatie erin de voorkeur boven kunstvoeding. Geven van kunstvoeding heeft ook gezondheidsnadelen, en heel vaak weegt het minimale nadeel van medicatie in de borstvoeding op tegen het voordeel wat borstvoeding heeft. 


  Marliene
  Bijdrager
  #10440672 Quote

  10 mg per dag is een heel lage dosis. Je medicijnspiegel in je bloed is dan ook heel laag. Die kan je ook laten meten door bloedprikken als je nieuwsgierig bent. Ik zit hier al jaren op. Heb in overleg dit ook doorgeslikt (nu in mn tweede zwangerschap). Ruim 17 maanden borstvoeding gegeven en geen nadelen ondervonden!

  #10441156 Quote

  Ik heb een half jaar bv gegeven terwijl ik fluoxetine gebruikte. Die ben ik daarna gestopt (terwijl ik nog bv gaf). Nooit problemen gehad en bij de POP zeiden ze ook tegen mij beter gewoon door te slikken en dat dat kleine beetje in moedermelk opweegt tegen kv (als je natuurlijk de wens hebt ook op bv te geven). En in je zwangerschap heeft je kindje het ook al via jou wat gekregen he.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct