Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Lange Cyclus Wie Nog Meer

 • Auteur
  Berichten
 • #10196970

  Ik lees al een tijdje bij verschillende onderwerpen mee en nu toch wel behoefte mijn verhaal te delen en wie weet zijn er nog meer meiden met vergelijkbare gevoelens.

  Bizar hoe je lichaam je voor de gek kan houden. En het lijkt mij verschikkelijk om eerst een positieve test te hebben en dat het toch anders loopt. Respect voor deze meiden❤️

  Zelf hier geen ervaring mee, maar wel een sterke kinderwens. Sinds november hebben wij de knoop doorgehakt en de anticonceptie weg gedaan. 

  Mijn cyclus is 47-41-37-41-37 dagen. De eerste keer echt ongesteld worden leek wel een eeuwigheid te duren. Daarna is hij redelijk gelijk gebleven.

  Ik weet dat ze zeggen dat je ongeveer 6 maanden tot 1 jaar moet uit trekken minimaal. Maar moet ik mij zorgen maken over een lange cyclus?

  Ik denk dat mijn NOD 20 mei is, maar maak geen gebruik van ovulatietesten. Ik ben bang dat ik er dan heel veel mee bezig ben. Wel voel ik ongeveer 2 weken voor ik ongesteld wordt steken in mijn buik en worden mijn borsten gevoelig, elke maand weer opnieuw, zelfs mijn vriend zei het laatst: “oo, heb je weer pijn in je borsten, dan zal je wel weer ongesteld worden” zei hij laatst. Dit viel mij op na de 3e keer toen hij dit zij, en de maand erop klopte dit vermoeden weer.

  Natuurlijk denk je er over, maar soms kan ik het ook dagen loslaten en denk ik ineens: heey we zijn alweer 2 weken verder. Dat is heel fijn!

  Iedereen om ons heen zit al elke keer: “wanneer komt er nou gezinsuitbreiding?”. Of van zussen: “wanneer wordt ik eens tante?”. Dit voelt soms heel ongemakkelijk. 1 vriendin heb ik daardoor wel in vertrouwen genomen, en dat weet mijn man ook.

  Heeft iemand nog tips hoe hier mee om te gaan?

   

  Ik hoop dat er meer meiden zijn die gezellig mee willen babbelen en hun verhaal willen delen

  #10197008 Quote

  Ik zou me zeker nog geen zorgen maken als ik jou was. Het is nog lang geen jaar dat je bezig bent. Dus geef het de tijd.  Ik had ook een redelijk lange cyclus na het stoppen van de pil (lees: 35-41-36) maar de 4e ronde was het raak! 

  En die steken in mijn buik 2 weken van tevoren klinkt me ook heel bekend in de oren. Dit kan heel goed je eisprong zijn (Denk ik bij mezelf ook). Misschien kan je dan een keer een ovulatietest gebruiken om dit te bevestigen? 

  Verder hoop ik binnenkort goed nieuws te lezen van je. Maar geef het de tijd! En probeer er inderdaad niet te veel mee bezig te zijn, want dat werkt ook niet mee!


  JomieJW
  Bijdrager
  #10197082 Quote

  Die steken 2 weken voor je ongesteld moet worden klinken inderdaad als een ovulatie. Ik heb twee maanden ovulatietesten gebruikt en daar ook mijn piek elke keer 14 dagen voor mijn menstruatie. Ik voel echter mijn eisprong niet, dus de maanden dat ik geen ovulatietesten gebruikte (dit hielp mij beter om alles los te laten), was het elke keer op de gok 🙂 Mijn man en ik hebben dan ook nooit ‘verplichte’ seks gehad (iedere 2 dagen, zoals sommige stellen doen), maar gewoon alleen wanneer we daar zin in hadden. 

  Ik ben zelf ook bekend met een redelijk lange, maar ook erg onregelmatige cyclus. Mijn cyclus varieert tussen de 32 en 56 dagen en kan werkelijk overal daar tussenin zijn. Jouw cyclus is redelijk regelmatig, dus dat is fijn! Ik weet dat overal gezegd wordt dat je met een onregelmatige of langere cyclus verminderd vruchtbaar zou moeten zijn, omdat je dan geen of geen goede eisprong zou hebben. In mijn ervaring is dat complete onzin. Ik ben nu, met mijn rare cyclus, al 2 keer in ronde 3 zwanger geworden. En daar zaten ook maanden bij waarin we dus maar eens in de 2 of 3 weken seks hadden. Dus van verminderde vruchtbaarheid is bij ons geen sprake… Vind het soms een beetje jammer dat die verhalen de ronde doen, omdat het ook gewoon echt allemaal prima kan zijn! Jij voelt je eisprong volgens mij best duidelijk – aan jouw verhaal te lezen – en je wordt regelmatig ongesteld, dus in mijn oren klinkt dit als een gezonde cyclus (ook al is hij wat langer). Ik hoop dat het snel raak mag zijn!

  #10197122 Quote

  Deeem Welke ovulatietesten zou je aanraden? en vanaf het moment dat ik steken in de zij heb? of dan over een langere periode, vanaf dag 14? We geven het zeker de tijd. Ik zou het zelfs niet heel erg vinden als het pas over aan paar maanden is, ivm werk/wonen/vakantie. Daarmee rekening gehouden dat het langer kan duren, maar zeker wel welkom is als het eerder zo is(en qua werk/wonen ook haalbaar)!

  ElsieJoy klinkt heel gek, maar hoe voel je je baarmoeder? Ik ga zo is even lezen op de site. Ik ben wel wat steviger, maar dik, nee. Dus dieeten kan nooit kwaad

  JomieJW wij hebben ook alleen sex wanneer wij zin hebben hoor. Soms is dat 1 x in de week en soms wel vaker. Ik ben daar wel heel makkelijk in, geen zin? jammer dan!

   

  Ik wacht het deze maand nog eens af en anders weer nieuwe ronde nieuwe kansen. en wellicht de ovulatietest is proberen.

  #10197208 Quote

  ElsieJoy Wat een interessante site! Toevallig slik ik metformine ivm diabetes type 2.

  Metformine Metformin kan gebruikt worden voor de behandeling van vrouwen met PCOS die geen eisprong krijgen en waarbij geen andere oorzaken zijn aan te wijzen voor vruchtbaarheidsproblemen.

  Hoe werkt het?
  • Metformine verbetert de functie van circulerend insuline, brengt de waarden van androgenen omlaag en zorgt dat vaker een eisprong plaatsvindt.
  • Metformine kan worden gecombineerd met andere geneesmiddelen (bijvoorbeeld Clomid). Dit kan wanneer vrouwen niet op dit middel reageren of wanneer zij last hebben van overgewicht.

   

  Toch even in de gaten houden dus! En wellicht geeft dit al een kleine goeie boost😁🙏 waardoor ik een redelijk regelmatige cyclus heb.

  #10197235 Quote

  This reply has been reported for inappropriate content.

  Hoi Vlinderrr, 

  Heel vreemd, het is net of ik over mezelf lees!

  Ik ben twee jaar geleden gestopt met de pil, hoewel we druk aan het verbouwen waren was het voor ons gevoel welkom! We hebben er nooit gedoe van willen maken, maar toch stiekem onderweg…. Na de zoveelste vriendin, zus, collega, kennis die na 1 keer kijken al zwanger was… Merkte ik dat het me dwars ging zitten.

  Uiteindelijk hebben we besloten om een afspraak te maken met de huisarts en daarna met de gynaecoloog. Helaas is de wachttijd lang.  9(!) weken. Mijn zus is bekend met pcos en is mbv hormonen twee keer zonder veel moeite zwanger geworden. Dit stelt me gerust maar zegt me ook dat dit misschien bij mij ook speelt.

  Intussen houd ik braaf mijn temperatuur curve bij, en ga hierin een patroon zien. Ikzelf heb een stabiele cyclus van 43 dagen, ook erg lang dus. Steevast zeggen mijn pijnlijke borsten me dat de rode week in aantocht is.  De laatste paar keer heb ik een beetje genoteerd wanneer we seks hadden, en misschien heel vreemd… 4 avond wanneer ik er eigenlijk helemaal geen zin in had, dacht ik.. Ach wat hebben we te verliezen!

  Daar was het nare zeurende gevoel in de borsten weer, tot het aanhield…. En de ongesteldheid uitbleef… 

  Inmiddels 6 weken in gezonde spanning, na onze vakantie wacht onze eerste echo!

  We kunnen ons geluk niet op! Het is (helaas) geen exacte wetenschap… Maar houdt moed!! 

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10197237 Quote

  Hoi Vlinderrr, 

  Heel vreemd, het is net of ik over mezelf lees! Ik ben twee jaar geleden gestopt met de pil, hoewel we druk aan het verbouwen waren was het voor ons gevoel welkom! We hebben er nooit gedoe van willen maken, maar toch stiekem onderweg…. Na de zoveelste vriendin, zus, collega, kennis die na 1 keer kijken al zwanger was… Merkte ik dat het me dwars ging zitten. Uiteindelijk hebben we besloten om een afspraak te maken met de huisarts en daarna met de gynaecoloog. Helaas is de wachttijd lang.  9(!) weken. Mijn zus is bekend met pcos en is mbv hormonen twee keer zonder veel moeite zwanger geworden. Dit stelt me gerust maar zegt me ook dat dit misschien bij mij ook speelt. Intussen houd ik braaf mijn temperatuur curve bij, en ga hierin een patroon zien. Ikzelf heb een stabiele cyclus van 43 dagen, ook erg lang dus. Steevast zeggen mijn pijnlijke borsten me dat de rode week in aantocht is.  De laatste paar keer heb ik een beetje genoteerd wanneer we seks hadden, en misschien heel vreemd… 1 avond wanneer ik er eigenlijk helemaal geen zin in had, dacht ik.. Ach wat hebben we te verliezen! Daar was het nare zeurende gevoel in de borsten weer, tot het aanhield…. En de ongesteldheid uitbleef…  Inmiddels 6 weken in gezonde spanning, na onze vakantie wacht onze eerste echo! We kunnen ons geluk niet op! Het is (helaas) geen exacte wetenschap… Maar houdt moed!! 

  #10197424 Quote

  ElsieJoy ik heb wel difinitief een stempel medicisch noodzaak. Deze kan ik ook niet meer zo snel kwijt raken.

  Huisarts vertelde dat ze vond dat mijn menstruatie snel op gang gekomen was na heel wat jaar de pil geslikt te hebben.

  Gelukkig kan ik, wanneer ik dat wil altijd via de huisarts verwijzing vragen. Maar geen idee hoelang je hiermee moet wachten/wat normaal is.

   

  Toch maar eens even horen als ik eind deze maand terug moet bij de dokter.

  #10197934 Quote

  Ik denk dat ik van de week (lees 5-6 dagen terug) wellicht mijn eisprong gevoeld.

  Weet niet meer precies wanneer, dom niet genoteerd…

  Gister en vannacht hele rare buikpijn, vanmorgen toen ik naar de wc moest. Licht rood/roze bij afvegen. Schrok eigenlijk best wel, aangezien ik pas op dag 23 zit…

  Is dit normaal? Moet ik mij zorgen maken? Wellicht (hele) korte cyclus, maar wel vreemd. Hoop dat het niet doorzet

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct