Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Last van bekken?

 • Auteur
  Berichten
 • #10149088

  Wie herkent deze klacht?

  Heb sinds aantal dagen als ik op 1 been sta, bijv. Met schoenen uit doen. Last van mijn rechter heup, bil en bovenbeen. Ook voel ik daar pijn als ik opsta na lang gezeten te hebben.

  #10149090 Quote

  Ik herken dit wel. Bij mij is het me SI gewricht..

  Kan soms echt niet op een been staan. Verkeerde misstap en ik zal zo door me been. Heel irritant maar niet veel aan te doen


  MaMie
  Bijdrager
  #10149098 Quote

  Ik heb dit ook tijdens mijn zwangerschap gehad. Heb hiervoor bij een fysio gelopen. 


  Junidochter
  Bijdrager
  #10149111 Quote

  Ik herken de bil klachten bij bepaalde houdingen (stofzuigen, vaatwasser uitpakken, draaien). Bij mij zit de ischias zenuw klem door een te gespannen spier. Net gestart met fysio therapie. 


  Nijntje twee
  Bijdrager
  #10149142 Quote

  Herkenbaar, bij mij is het ook het SI-gewricht. Eerste afspraak bij de bekkenfysio heb ik nu gehad, en zou dat ook zeker aanraden! Zeker nu je nog eventueel kunt overstappen van zorgverzekering;)

  Met 1 simpele oefening (benen aanspannen voor het opstaan, ook bijvoorbeeld uit een stoel), gaat het al een stuk beter. Het is niet zozeer te verhelpen, maar zeker wel meer comfortabel te maken. Ik weet niet hoe lang je nog moet (mag), maar maak het in die tijd voor jezelf zo comfortabel mogelijk. Minder last = beter slapen = meer energie als de kleine er straks is.  

  Veel succes!


  Juul tje
  Bijdrager
  #10149144 Quote

  Heb een cursus gevolgd waarbij je oefeningen krijgt voor bekken en rug. Heb geen klachten, maar als je wel klachten heb dan kan dit de klachten verminderen. Kan de oefeningen nu gewoon thuis doen. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct