Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Last Van De Knip Tijdens Seks

 • Auteur
  Berichten
 • #10572292

  Hoi allemaalInmiddels ruim 8 maanden geleden ben ik bevallen. Er is toen een knip gezet die opzich goed genezen is. Ik merk alleen nog steeds tijdens seks dat ik het aan de kant waar de knip gezet is niet fijn vind voelen. Een trekkerig gevoel, op de plek waar hij naar binnen gaat. In de ene positie voelt dat minder vervelend dan de andere. In sommige posities voelt het echt heel trekkerig/gespannen (weet niet zo goed welk woord nou het best bij het gevoel past) en niet fijn. Ik vraag me toch af of dit steeds minder gaat worden of dat het niet minder gaat worden na 8 maanden? Zijn er meer vrouwen die hier last hebben gehad na de knip? Wordt het vanzelf minder? Is er iets wat je zelf eraan kunt doen waardoor dit soepeler gaat voelen?


  MamaE
  Bijdrager
  #10572298 Quote

  Hoi!

  Ik had hetzelfde als jij, het heeft bij mij langer dan een jaar geduurd voordat het trekkerige/pijn gevoel helemaal weg was. Mijn dochter wordt over 2 maanden 2 jaar en nu heb ik nergens meer last van. 

  Ik ben glijmiddel gaan gebruiken om dat gevoelige plek mee in te masseren en dat hielp bij mij goed!


  Aatje
  Bijdrager
  #10572299 Quote

  Jep ook gehad.. soms echt pijn ook :(. Na een jaar werd het beter (helemaal toen ik stopte met borstvoeding). Niet forceren en veel glijmiddel gebruiken!


  Marrrr
  Bijdrager
  #10572366 Quote

  Bij mij heeft (ja het is niet prettig…) een inwendige behandeling bij osteopaat goed geholpen. Zoek wel een gespecialiseerde osteopaat en iemand die je vertrouwd…


  MamavanJames
  Bijdrager
  #10572373 Quote

  Herkenbaar, 7 maanden geleden bevallen en soms ook als ik gewoon sta in een bepaalde positie een minder prettig gevoel waar ik ben ingeknipt.
  Fijn om te lezen dat dit vanzelf minder wordt, geduld….

  #10572464 Quote

  Ja, ook ik herken mij in de bovengenoemde ervaringen. Met de tijd komt het allemaal goed. Waarschijnlijk is het ’t littekenweefsel waar je last van hebt. Dat moet wat soepeler gaan worden. Het gaat goed komen. Je lijf lost ook dit weer op!

  read more image Lees ook: Relatie na de geboorte van je kind
  #10572548 Quote

  Hoi, 

  Ik heb geen knip of iets gehad maar wel al sinds mijn 16de litteken weefsel op die plek zitten vanwege een abces. 

  Er bestaat speciale perineum olie ofzo die de boel kan versoepelen. Dit raadde de vk mij bij mijn eerste zwangerschap aan zodat het tijdens de bevalling soepeler zou zijn. Overigens niet gedaan maar er bestaat dus speciale olie voor die plek. Wellicht kun je dat proberen? 


  Lizzyfrizzy
  Bijdrager
  #10572553 Quote

  Litteken masseren! In het begin voelt dit een beetje onwennig, maar dit is serieus een veelvoorkomend probleem (had er zelf ook last van) na het masseren van je litteken zul je langzaam minder klachten ervaren. Doe dit bij.v eens 2 keer per dag voor 2 weken.
  Zowel inwendig als uitwendig masseren.

  #10572632 Quote

  Heel erg bedankt voor alle reacties. Het is fijn te lezen dat het wel minder wordt naarmate de tijd verstrijkt, dus ook als het na 8 maanden nog niet weg is 🙂 en thanks voor de tips over olie, die ga ik zeker aanschaffen en proberen.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen