Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Last Van Rug Bekken Na Bevalling

 • Auteur
  Berichten

 • Lotusbloempje
  Bijdrager
  #10324633

  Hi allemaal,

  Ik ben inmiddels een jaar geleden bevallen, maar heb nogsteeds erge pijn in mijn onderrug. Ben al meedere keren onder behandeling geweest bij de fysio/bekkenbodemtherapeut,maar helaas helpt dit niet. Nu willen wij graag voor een tweede gaan. Ik heb alleen echt angst voor het verloop van een eventuele 2de zwangerschap ivm mijn klachten. Zo erg dat ik twijfel of we het wel moeten doen. 

  Zijn er meer die dit soort klachten zolang na de bevalling heeft gehad? En wat heeft evt geholpen? En hoe is de 2de zwangerschap verlopen? Of is er om deze reden niet voor een 2de zwangerschap gekozen? 


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10324643 Quote

  Hi! 
  Ik heb ook rugklachten over gehouden na de bevalling, al heb ik dat nooit aan elkaar gekoppeld… probleemzone zit net boven mijn billen.

  de fysio vertelde me dat mijn been/heupspieren niet genoeg ontwikkeld zijn waardoor ik tijdens het lopen steeds door mijn heupspier klap. Mijn rug vangt die klap en gaat dus vast zitten. Met oefeningen is dit goed onder controle te krijgen.

  ondertussen ben ik 21 weken zwanger van de tweede. En nu merk ik dat het begint te trekken in mijn rug. Zolang het kan werk ik nog door. En met massage is het los houden van de rugspier goed te doen. Als massage liggend te pijnlijk is, ga dan op handen en knieën zitten. Zo trek je de wervel uit elkaar😉


  MamA J
  Bijdrager
  #10324657 Quote

  Geen ervaring. Maar ik zou je core misschien wel,begeleidt trainen voordat je aan een 2e begint dan! Dan weet je dat al je spieren in theorie sterk genoeg moeten zijn. 


  Lotusbloempje
  Bijdrager
  #10324671 Quote

  @wolkjes daar zit het bij mij ook inderdaad! Fijn dat het voor jou onder controle is te houden met oefeningen.

  @mamA J  Ja dat is inderdaad ook iets waar ik het met mijn man over heb gehad. Om alles sterker te maken. Bedankt! 

  #10324745 Quote

  Bij mij hielp de chiropractor, miss helpt een ostheopaat ook


  Lotusbloempje
  Bijdrager
  #10324767 Quote

  Bedankt die tip heb ik al eerder gehad 😊Ga er toch maar eens naar kijken

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Cinn
  Bijdrager
  #10324814 Quote


  Lotusbloempje
  Bijdrager
  #10324844 Quote

  Bedankt voor je reactie. Fijn dat het heeft geholpen. 


  JHL
  Bijdrager
  #10324860 Quote

  Ik heb bij mijn eerdere zwangerschap bekkeninstabiliteit gehad en nadien ook last gehouden van bekken/ onderrug. Ik heb lang borstvoeding gegeven en dan blijven je gewichten verwerkt.

  Bij mijn tweede zwangerschap heb ik vanaf het begin last gehad van bekkeninstabiliteit. Heb onder begeleiding van een bekkenfysio veel stappen terug moeten doen, maar ben beter uit deze zwangerschap gekomen dan de vorige. Het is zeker nog niet over, maar ik wordt er niet meer door gehinderd. (9 maanden geleden een geef nog steeds borstvoeding)

  Wat mij ook heeft geholpen tijdens de zwangerschap is pilates. En nu ben ik ook bezig met pilates om mijn core te verstevigen en dit werkt echt!

  Ik denk als je van te voren je core goed gaat trainen dat je er veel profijt van zal hebben bij een zwangerschap!

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct